• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu Meclisten hızlı bir koalisyon çıkarılmalı
22 Haziran 2015 Pazartesi 10:40

'Bu Meclis'ten hızlı bir koalisyon çıkarılmalı'

MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, "Aslolan, milletin mesajını öne alıp bu Meclis'ten hızlı bir koalisyon çıkarmaktır. Koalisyon görüşmelerinde masaya samimiyetle ve sonuç almak amacıyla oturulmalı" dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, MÜSİAD olarak seçimden önce beklentilerini ilanla kamuoyuna duyurduklarını anımsattı. Olpak, seçimin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi partilerin lider ve yöneticilerine görüşlerini dile getirdiklerini kaydetti.

"Seçmenin verdiği mesaj iyi anlaşılmalı"

Olpak, seçmenin verdiği mesajın iyi anlaşılması ve hızla yeni hükümet seçeneklerinin değerlendirilmesini isteyerek, "Yeni hükümetin, hak ve özgürlükler noktasındaki kazanımlardan ve ekonomik hedeflerden vazgeçmemesi, öncelikli bir konudur. Daha güzelini elde etmek adına, geldiğimiz noktayı yeterli bulmasak da ekonomimizin 12 yıl içinde geldiği yer ve refah seviyemiz, hepimiz için, çok önemli ortak bir kazanımdır. Yıllarca mücadelesini verdiğimiz, başörtüsü ile eğitim gibi, garip bir kamusal alan tarifiyle, inancından dolayı kızlarımızın çalışmasına konan engellerin ortadan kaldırılması gibi, demokratikleşme, eğitim, sağlık, ulaşım gibi pek çok alanda, çok önemli gelişmeler elde ettik" değerlendirmesinde bulundu.

"Çözüm, siyasetin elinde ve sorumluluğundadır"

Ekonominin seçim sonuçlarından kısa vadede etkilenmeyecek kadar güçlü olduğuna işaret eden Olpak, "Bizim gündemimizde, siyasi partilerimizin koalisyonu varken, güneyimizde başka koalisyonlar kurulmaya çalışılıyor. Etrafımızda belirsizlikler çemberi var. Dolayısıyla, hükümet belirsizliğinden kurtularak, en erken kasım ortasında yapılabilecek erken seçim ve yıl sonuna sarkacak yeni hükümet hesaplarını öncelikli olarak gündemimizde tutmamakta fayda vardır. Ama neticesinde bir erken seçimin de bunun bir sonucu olabileceğinin farkındayız" diye konuştu.

Olpak, "Aslolan, milletin mesajını öne alıp, bu Meclis'ten hızlı bir koalisyon çıkarmaktır. Koalisyon görüşmelerinde, masaya, samimiyetle ve sonuç almak amacıyla oturulmalıdır. Bunun sonunda, sağlıklı bir hükümet kurmak, istisnasız tüm parti liderlerinin görev ve sorumluluğundadır. Bu çabalara rağmen bir sonuç alınamazsa, elbette erken seçim yapılacaktır. Seçim süresince dile getirilen, 'yeni Türkiye', 'yaşanacak Türkiye', 'demokrat ve özgür Türkiye' gibi söylemler elbette hepimizin arzu ettiği birlikte altına imza atacağımız söylemler. Çünkü, bu millet bunların hepsini hak etmeye devam ediyor. Siyasi partilerimiz de bunu gerçekleştirmek için siyaset yaptığına göre, çözüm, siyasetin elinde ve sorumluluğundadır" değerlendirmelerini yaptı.

Konuşmaların ardından MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, adına dikilen bin 250 fidanın sertifikası takdim edildi. İftara sponsor olan Ziraat Katılım adına Genel Müdür Osman Arslan'a da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından fidan sertifikası verildi. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA