• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu malzemeleri oğluma da takarım
28 Şubat 2011 Pazartesi 22:06

Bu malzemeleri oğluma da takarım

Konyada hastaları için kullandığı ameliyat malzemelerini tornacıda yaptırdığı iddiasıyla tutuklanan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi
 
Konya’da hastaları için kullandığı ameliyat malzemelerini tornacıda yaptırdığı iddiasıyla tutuklanan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Tramvatoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. U.Y, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak ve dolandırıcılık’ suçlardan tutuklu yargılanan Prof. Dr. U.Y., suçlamaları kabul etmeyerek, "Bu malzemeleri ben gönül rahatlığıyla oğluma da takarım. Bu malzemeler titanyumdur. Bu çivileri desteklediğim için vicdanım rahat” dedi
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’ne ihale yoluyla tıbbi cihaz ve malzeme satan bir firmanın, ihale şartnamesinde taahhüt ettiği kalite ve standartta cihaz temin etmediği iddiası üzerine hastane yönetimi, Kasım 2009 tarihinde firmaya ihtar çekti. Ardından da Aralık 2009 tarihinde firma hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi daha sonra firma ile 1 yıllık ihaleyi iptal etti. İhaleyi alan firmayla bağlantısı olduğu iddia edilen Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. U.Y.’yi takibe alan polis, doktorun bazı ameliyat malzemelerini sanayide tornacılarda yaptırdığı bilgisine ulaştı.

Soruşturmayı tamamlayan polis ekipleri, Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla 21 Eylül 2010 tarihinde operasyon düzenledi. Konya, Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleştirilen operasyonda, Prof. Dr. U.Y., Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nde Sağlık İşleri Müdürü olan eşi N.Y., ile birlikte 41 kişi gözaltına alındı. ’Örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak ve dolandırıcılık’ suçlardan Adliye’ye sevk edilen şüphelilerden Prof. Dr. U.Y. , ihaleyi alan firmanın sahibi Ş.İ., firmanın daha önceki müdürü ve ortağı İ.C.O. ve platinlerin titanyum kaplamasını yapan şirketin satış sorumlusu Ö.T., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, diğer sanıklar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklardan Ö.T. ve İ.C.O. 3 Şubat’ta yapılan ilk mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

"ÖĞRENCİLERİM ’TORNACI PROFESÖR’ DESE O ZAMAN BİTERİM"

Konya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davaya tutuklu sanıklar Prof. Dr. U.Y. ve Ş.İ., tutuksuz olarak yargılanan sanıklardan Prof. Dr. R.D. ile taraf avukatları katıldı.

Mahkemede ifade veren Prof. Dr. U.Y. suçlamaları kabul etmezken, "Bu malzemeleri ben gönül rahatlığıyla oğluma da takarım. Bu malzemeler titanyumdur. Bu çivileri desteklediğim için vicdanım rahat. Asistanlarımın yanında yargılanmak beni incitiyor. Yarın buradan tahliye olup da derse girdiğimde arka sıradan bir öğrenci kalkıpta, ’Tornacı profesör’ dese o zaman biterim" dedi.

Duruşmada tutuksuz olarak yargılanan Prof. Dr. R.D. de "’O dönemde Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi bölümünde görev yapıyordum. Bu ürünleri ben de hastalarımda kullandım. Ancak bir sorun yaşamadım. Bir defasında başhekimlik bizi çağırarak bazı asistan ve hekimlerin ürünlerden şikayetçi olduklarını söyledi. Hep beraber gelen ürünleri inceledik, bazı ürünlerin eksik olduğunu bu eksikliklerinde ihale şartlarına uygun olmadığını gördük" dedi.

ASİSTANLAR TANIK OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada ameliyatlarda bulunan asistanlar da tanık olarak dinlendi. Asistanlardan H.K., "Ben ihale komisyonunda yer almadım. O dönemde girmiş olduğum ameliyatlarda yetkili firmanın getirdiği çivilerin boylarında ve vidaların kilitlenmelerinde sorunlar oluyor, bu da ameliyatların uzamasına neden oluyordu. Ancak benzer sorunlar diğer firmaların getirdiği ürünlerde de oluyordu”
Asistanlardan İ.H.K. de "Ben de girdiğim ameliyatlarda çivi boyları nedeniyle sorunlar yaşıyordum. Bu nedenle ameliyatlar uzuyor, biz de radyasyona maruz kalıyorduk. Ancak diğer firmaların getirdiği ürünlerde de bazen buna benzer sorunlar oluyordu"’ dedi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 28 Mart 2011 tarihine ertelendi.
DHA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA