• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu kulaklık sizi anlıyor
21 Kasım 2018 Çarşamba 17:53

Bu kulaklık sizi anlıyor

SAS metodu; (Sizi Anlayan Sistem) kulaklık aracılığıyla beynin sağ ve sol lobu arasındaki iletişimi geliştiriyor ve insanların hayatında pozitif bir değişim ortaya çıkarıyor.
SAS metodu; (Sizi Anlayan Sistem) kulaklık aracılığıyla beynin sağ ve sol lobu arasındaki iletişimi geliştiriyor ve insanların hayatında pozitif bir değişim ortaya çıkarıyor.
 
Klinik Psikolog Bayram Duysak; dikkat sorunlarından okuma yazma problemlerine, gelişimsel sorunlardan dil ve konuşma becerilerine, iş hayatı stresinden üretkenliğe, bilişsel gerilikten nörolojik rehabilitasyona gibi birçok alanda kullanılan SAS yöntemi hakkında bilgi verdi.
 
Odaklanma, dikkat sorunlarından okuma yazma problemlerine, gelişimsel sorunlardan dil ve konuşma becerilerine, iş hayatı stresinden yaratıcılık ve üretkenliğe, bilişsel gerilikten nörolojik rehabilitasyona gibi birçok alanda kullanılan SAS yöntemini Konya’da sadece PANDOMİM Aile Psikolojik Danışma Merkezi uyguluyor. Klinik Psikolog Bayram Duysak, SAS metodunun kişiye özel bir yöntem olduğunu ve 24 gün süren tedavi yöntemi sonrasında çok ciddi olumlu sonuçlar alındığını kaydetti.
 
“KENDİ PROBLEMİYLE ALAKALI HİKAYE DİNLETİLİYOR”
 
SAS yönteminin uluslararası yapısı sayesinde binlerce kişinin hayatında pozitif değişimler oluşturduğunu aktaran Bayram Duysak, dünyada sadece Hollanda, Polonya, Avustralya ve İngiltere’de uygulandığının bilgisini verdi. SAS tedavi yönetiminin aşamalarını anlatan Duysak, ”Örneğin sizin dikkat eksikliğiniz var. Sizin önceki hayat hikâyenizi alıyoruz. Hayat hikâyesinde bunlar nelere dikkate neden olabilir bunları alıyoruz. Öncelikli olarak bir soru formumuz var. Bu soru formlarını bilgisayardan çıkarıyoruz ilk olarak. Çıkardıktan sonra da biz bu raporu bir SAS merkezine gönderiyoruz. Kişiye özel bir dinleti programı yazılıyor. Bu dinleti programında sağ kulağa klasik bir müzik verilirken sol kulağa ise normal konuşma tarzında, problemiyle veya yaşıyla alakalı bir hikâye dinletiliyor. Bu sayede beynin her yarım küresine sağ lob ve sol loba ileti gitmiş oluyor ve beyni çift yönlü kullanmış oluyorlar. Beyni, çift yönlü kullandığımız için de beynimizdeki çift yönlü aktivasyonundan bilgi akışından kaynaklı problemiyle ilgili ciddi anlamda düzelmeler görülüyor.” şeklinde konuştu.
 
“BEYİN FELCİNDE BİLE KULLANILIYOR”
 
Bu yöntemin en güzel yanlarının kalıcı, hızlı ve kolay uygulanabilir olduğunu söyleyen Duysak, hastaların bu yöntemi kendi evlerinde de uygulayabileceğini ama yine kontrol altında olmaları gerektiğini de dile getirerek şöyle devam etti:” Yine her gün buraya geliyor burada da bir saat dinleyebiliyor. Artı olarak burada çalışmaları varsa çalışmalarını da yapabiliyoruz. Eğer kişi gelmek istemezse biz yine hafta da bir çağırıyoruz onu. Tedavinin nasıl gittiğini ve hastanın niteliğini öğreniyoruz. Onun haricinde de herkes kendisi dinleyebiliyor ve bu program tamamen 24 gün sürüyor. 24 günde kendi problemiyle alakalı başarılar elde edebiliyor. Biz burada doğrudan beyin felcinde çalışmıyoruz ama beyin felcinde bile kullanılıyor.
 
“KONYA’DA BİZDEN BAŞKASI UYGULAMIYOR”
 
Bu yöntem sayesinde beyinde çok pozitif sonuçlar elde edildiğini vurgulayan Duysak, Buna dayanarak Konya bayiliğine de aldık. Türkiye de sadece Ankara da uygulanıyordu bu uygulama ama bayiliklerini de vermiyorlardı. Biz bu yöntemin bir ilk olduğunu biliyoruz. Bu uygulamanın Konya bölge bayisi biziz. Bizden başkası uygulayamıyor. Ben kendimde de uyguluyorum. Bunu illa bir problemi olan kişiye uygulanacak diye bir şey yok. Problemi olmayan kişiye de uygulanabilir ama hepimizde ufak tefek problemler oluyor. Günümüz şartlarında depresyon olabiliyor kaygı olabiliyor. Öfke, özgüven yetersizliği olan kişilere de uygulanıyor. Beni burada kendime uygulamamanın nedeni ne tür dinletiler var, ne tür bir etki oluşturuyor onları deniyorum. Şuanda ben de daha tamamlayamadım. Ama verim alacağımı biliyorum çünkü ufak ufak etkilerini göstermeye başlıyor. ” ifadelerini kullandı. Disleksi hastası olan çocuklarda ve dikkat eksikliği olan kişilerde çok ciddi sonuçlar elde edildiğini belirten Duysak, “Vücudumuzda oluşan sıkıntıların tamamı beyindeki hormonlarla alakalı bir durum. Biz o hormonları doğru bir şekilde salgılatabilirsek bu bizim için ciddi anlamda bulunmaz bir nimet oluyor.” dedi.
 
“ÇOCUKLARIN ANLAMA KABİLİYETİNİ ARTIRIYOR”
 
Duysak, yöntemin çocukların anlama kabiliyetini geliştirdiğinin altını çizerek, “Çocukların okuma yazma öğrendikleri ilk zamanlar beynin sağ küresini kullanıyorlar normalde ama sol yarım küresini kullanmak gerekiyor. 18 ay boyunca bu devam ediyor. Burada beyin diyor ki öğreneceğiz mi mantık mı kuracağız matematiksel bir hafızayı mı kullanacağız. Müzik hafızası mı öğrenme hafızası mı? Beyin oradaki çarpıtmadan dolayı problem yaşıyor. Bu çocuğunda eğer yatkınlığı ve temeli varsa öğrenme güçlüğü yapabiliyor bazısında öfke yapabiliyor. Yani önceden şekil olarak gördüğü şeyi okumaya çalışıyor. O da çocuklara bir zorluk oluşturuyor. İşte biz de tam bu evrede o sesi verdiğimizde 18 aylık dönemi hemen 24 güne sıkıştırmış oluyoruz.” diye konuştu.
 
“OTİZİMDEKİ DAVRANIŞ PROBLERİNİ YÜZDE 80 ORTADAN KALDIRIYOR”
 
Üç yaşın üzerindeki herkesin bu yöntemi rahatlıkla uygulayabileceğini öne süren Duysak, “Otizmde bazı semptomlar var. Onları normalleştirmek için aynı zamanda şekil de kullanılıyor ama bu metot otizmi iyileştiriyor diye bir şey yok. Ama otizmdeki o davranış problemlerini yüzde 70 80 oranında ortadan kaldırıyor. Tabi bunu kaldırdığınızda da aile size oturup dua ediyor. Bu gerçekten bulunmaz bir nimet. Herkese tavsiye ediyorum.” diyerek sözlerine son verdi.  
 
SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA