• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu köyü mutlaka görmelisiniz
25 Aralık 2010 Cumartesi 22:38

Bu köyü mutlaka görmelisiniz

Yalıhüyük İlçesine bağlı Sarayköy 8 hanesi, 21 nüfusu, tamamı emekli aile reisleri, halkın geçimini sağladığı 40a yakın büyükbaş hayvanı ile görülmeye değer bir köy
Yalıhüyük İlçesi’ne bağlı Sarayköy tam bir sultanlar köyü. 8 hanesi, 21 nüfusu, tamamı emekli aile reisleri, halkın geçimini sağladığı 40’a yakın büyükbaş hayvanı, onlarca dönüm arazisi, köyün hemen yanından geçen Suğla Gölü destek kanalı üzerine kurdukları teleferiği, 4 öğrencisi, 10 cemaatli camisi, kadrolu imamı ile bölgenin en sorunsuz ve en rahat köyü olma özelliğine sahip.
 
Köyde altyapı dahil birçok sorunun ilçe ve hayırseverler tarafından giderildiğini ifade eden köy muhtarı Muzaffer Belenbaşı, “Köyde 8 hane 21 nüfus var. Geçimimizi hayvancılık ve tarım ile sağlıyoruz. 8 hanenin 8 aile reisi de emekliyiz. Yardıma muhtaç kimse yok. Köyde 40’a yakın hayvan var bunlarda üç kişinin malı. Kalan yaşayanlar yaşlılar hiçbir iş yapmaz. Camimiz var,  kadrolu imamımız var ama cemaat olarak 10 kişiyiz. Bir hayırsever camiyi yaptırdı cami evini yaptırdı. Okula giden 4 öğrencimiz taşımalı olarak Seydişehir’e gidiyor” dedi.
 
Sarayköy’de yaşayan aile bireylerinin hiçbir sorunlarının olmadığını da dile getiren Belenbaşı, “Buranın sorunları çok fazla değil. Yollarımız yapılı, altyapı sorunumuz yok. Sadece içme suyumuzu depolayacak su deposu istiyoruz. Bunun haricinde hiçbir istediğimiz yok. Köyümüz bu kadar rahat ama ne yazık ki tarihi konusunda hiçbir kimsenin fazla bir bilgisi yok. Köyde birisi çok eskilere dayanan iki mezarlık var. Eski mezarlık buranın tarihinin oldukça eskilere dayandığını gösteriyor. Onun haricinde net bir bilgiye sahip değiliz” diye konuştu.
 
Köy yaşantısına ve aileler arasında yaşanan sorunlara da değinen Belenbaşı, “Köyümüzde kahvehane veya her hangi bir iş yeri olmadığı için mahalle sakinleri yatsı namazından sonra evlerine çekilir. Aileler arasında yaşanan sorunlar ise seçimlere kadar dayanıyor. Köyümüzde son muhtarlık seçimlerinde öz bacanağım ile ben yarıştım. Daha önce o muhtar idi. Bırak birazda ben muhtarlık yapayım dedim kabul etmedi. Bizde seçimlere iki aday girdik. Zatin 21 seçmen vardı. Seçmenlerde tamamen kendi ailelerimizden oluşuyordu.
 
Haliyle bacanağımın ailesi bacanağıma benim ailemde bana oy verdi. Tabi kimin kime oy verdiğini bilmiyoruz. Kayınpederim ile kayınvalidem iki damadının arasında çaresiz kalınca çözümü oylarını paylaştırmakta buldu. Kayınpederim bacanağıma oy verdi kayınvalidem bana oy verdi. Seçimin sonunda 11 oy ben aldım 10 oy bacanağım aldı. Sonunda muhtar ben oldum. Ama seçimlerden sonra bacanağım ile aramız hala soğuk. Gerçi burada muhtarlık yapmak çok kolay çünkü sadece 21 kişinin muhtarısın” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA