• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu köyde sigara içene ceza var
06 Temmuz 2013 Cumartesi 15:42

Bu köyde sigara içene ceza var

Varto ilçesine bağlı Alabalık köyü ihtiyar heyeti, aldığı kararla, sigara içenlere karşı "köyden uzaklaştırma cezası" uygulayacak.

Sigaraya karşı ülke genelinde sürdürülen birçok kampanya ve çalışmaya, en ilginç örneklerden biri Muş'tan geldi.

Varto ilçesine 40 kilometre uzakta bulunan, 30 haneli ve 150 nüfuslu Alabalık köyü aldığı kararla, sigara kullananlara sıfır tolerans gösteriyor.

Köy Muhtarı Ali Yakın, ihtiyar heyetinin sigara kullananlara karşı yeni bir karar aldığını söyledi. Karara göre sigara içenlere köyden 3 gün süreyle uzaklaştırma cezası verileceğini belirten Yakın, şöyle konuştu:

"Köyümüzde daha önce de birkaç yaşlıdan başka sigara içen yoktu. Köyün ihtiyar heyeti olarak aldığımız yeni kararla, bundan sonra herkes sigarayı bırakmak zorunda kalacak. Sigara içenleri, bu konuda uyardık. Sigara içmeleri halinde bu kişilere köyden uzaklaştırma cezası uygulayacağız."

Kendisinin bugüne kadar hiç sigara içmediğini ifade eden Yakın, sigaranın sağlığa ve ekonomiye büyük zarar verdiğini dile getirdi. Bugün itibariyle köyde sigara bırakma kampanyasına başladıklarını söyleyen Yakın, "İnşallah diğer köyler de bizi örnek alır. Köyümüze gelen misafirleri de köyde kaldıkları süre içinde sigara içmemeleri konusunda uyaracağız" dedi.

İhtiyar heyetinde bulunan Süleyman Akıncı ise uzun yıllar boyunca sigara içtiğini ve sigaradan kaynaklı birçok sağlık problemi yaşadığını ifade etti. Akıncı, "Köyümüzde bundan sonra hiç kimsenin sigara içmemesi için ihtiyar heyeti olarak karar aldık. Alınan karara herkesin uymasını istiyoruz" diye konuştu.

Muhtar Yakın'ın oğlu Nihat Yakın ise köydeki hiçbir gencin sigara içmediğini söyledi. Yakın, "Köyde birkaç yaşlıdan başka kimse sigara içmiyor. Bugün itibariyle köy ihtiyar heyetinin aldığı kararla, içenler de uyarılacak. Gençler olarak, herkesin sağlıklı yaşadığı, temiz bir köyümüzün olmasını istiyoruz. Sigaranın birçok zararı var. Başlatılan uygulamaya destek veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA