• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu konuda herhangi bir çalışma olmadığını belirtti
22 Kasım 2012 Perşembe 13:51

Bu konuda herhangi bir çalışma olmadığını belirtti

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, tekke ve zaviyelerin yeniden açılmasına yönelik her hangi bir çalışmanın olmadığını belirtti.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ve Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (LAMER) işbirliğiyle Ankara Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ''Latin Amerika Çalıştayı'' sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
12 Eylül davası sanıklarından Kenan Evren'in mahkemede verdiği ifadelerin hatırlatılması üzerine Bozdağ, ''Tabi Sayın Evren'in bu açıklaması 12 Eylül darbesinin çirkin yüzünü gösteren somut bir itiraftır. Bu itirafla o dönemde asılan insanların masum olduklarını Kenan Paşa itiraf etmiş oldu. Çünkü bir sağdan bir soldan asmanın gerekçesi 'suçlu oldukları için astık' değil. Baktığınız zaman darbeyi yapanların kendi haklılıklarını, tarafsızlıklarını ispat etmek için masum insanları astığını gösteriyor. Tabi bu da yapılanların büyük bir vahşet olduğunu büyük bir zulüm olduğunu yapanların bir numarası tarafından itirafıdır ve darbenin çirkin ve vahşi yüzünün somut göstergesidir'' diye konuştu.
Tekke ve zaviyeler
Bozdağ, bir gazetecinin tekke ve zaviyelerle ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili sorusu üzerine, açıklamalarının basında farklı bir şekilde yansıtıldığını kaydetti.
Tartışmayı doğru yerden yapmak gerektiğini vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:
''Doğru yerde durmak, tartışmayı doğru yerden yapmak lazım. Biz onu söyledik. Ancak oradan CHP'liler 'biz bu oyuna gelmeyiz. AK Partililer ne istiyor, tarikatların, tekkelerin yeniden açılmasını istiyor' diye başka bir noktaya götürüldü konu. Fevkalade yanlıştır. Bizim dediğimiz şey, burada çelebilik, dedelik, müritlik, babalık, halifelik gibi Alevi vatandaşlarımızın, alevi inancı çerçevesinde kullandıkları sıfatların tamamını bu kanun yasaklıyor. Öyleyse burada bir iyileştirme yapılacaksa bunu tartışmak, bunu görüşmek lazım. Siz bu kanunu yok sayarak, bunu tartışmayarak bir yere varamazsınız. Biz onu söyledik. Çünkü Anayasa'nın 174. maddesi bu kanunun anayasaya aykırı anlaşılamayacağını ve aykırı yorumlanamayacağını da söylüyor. Öyleyse bunu tartışmak yanlış bir şey değildir. Benim söylediğim şey budur. Yoksa tekke ve zaviyelerin yeniden açılmasıyla ilişkin bir şey değil. Tamamıyla bu konu çerçevesinde bir tartışma noktasında tartışmanın doğru zeminde yapılması için, yapılmış bir öneridir. Her hangi bir çalışma yok.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA