• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu kez eşler yok
07 Mayıs 2014 Çarşamba 09:31

Bu kez eşler yok

AK Parti'nin 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, bu yıl Kızılcahamam yerine Afyonkarahisar'da yapılacak.

AK Parti'nin 9-11 Mayıs tarihleri arasında yapacağı 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, bu yıl ilk kez eşsiz ve çocuksuz yapılacak.

Bu yıl Gülen Hareketi'ne yakınlığıyla bilinen Asya Kızılhamam yerine Afyon'u tercih eden AK Parti'nin bu kararında 17 Aralık sonrası paralel yapı tarafından şantaj ve tehdit amaçlı servis edilen ses ve görüntü kayıtları etkili oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Partili eski bir bakanın ailesiyle tatil yaptığı bir otele gittiğinde sürekli olarak aynı odanın tahsis edildiğini söylemiş, yine bazı kadın milletvekillerinin 'herhangi bir yanlışımız da korkumuz da yok' sözlerine karşılık paralel yapı tarafından özel görüntüleriyle tehdit edildiği iddia edilmişti.

HERKESE BİLDİRİLDİ

Afyon Güral Otel'de Cuma günü başlayacak ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın akşam saatlerinde katılacağı programa AK Parti kurucu üyeleri, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri ile milletvekilleri katılacak. Cumartesi günü Erdoğan'ın temel ve güncel konulara ilişkin basına açık konuşmasıyla başlayacak toplantının organizasyonunu yapan AK Parti Genel Merkezi, katılımcılardan bu yıl eşlerini ve çocuklarını getirmemelerini istedi.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK

Bu kararda bu yıl çok hassas derecede ele alınan güvenlik kaygıları ve önlemlerinin etkili olduğu belirtilirken, ailesinin de aynı bölgede tatil yapmasını isteyen katılımcıların dilerse çevredeki bir başka otelde ailesini konaklattırabileceği öğrenildi. Başbakanlık koruma polisleri başta olmak üzere muhtemel böcek ve kamera tuzaklarına karşı özel olarak eğitilen güvenlik timleri toplantının yapılacağı süre boyunca tesislerin etrafında hem fiziki hemde teknik güvenliği sağlayacağı kaydedildi.

17 Aralık ve 25 Aralık darbe girişiminin ardından 30 Mart seçimlerine kadar sürdürülen algı operasyonunda AK Partili bakanlar ve milletvekilleri başta olmak üzere pek çok siyasiye yönelik iftira kampanyaları yürütülmüştü. Başta Erdoğan'ın yakınları ve bakanlar olmak üzere AK Partili milletvekili ve bürokratlara yönelik montaj ses kayıtları servis edilerek paralel yapıya yakın medya kuruluşları, yazar ve gazetecilerin sosyal medya hesapları üzerinden yayılması sağlanmıştı.

PARALEL YAPI HUZURSUZLUĞU

Tüm bu yaşananlara karşı bakanlar ve milletvekillerinin paralel yapının şantaj tuzağına düşmemek için ailelerinin özel hayatlarını bile özel önlemlerle korumak zorunda kaldıkları, artık pek çok seyahete mümkün ertebe eşsiz katılmaya çalıştıkları belirtiliyor. AK Partili bakan ve milletvekilleri de özel sohbetlerinde ülkedeki şantaj ve kumpas ortamından duydukları rahatsızlığı dile getiriyor.

BAKAN ALA'DAN KAPSAMLI DOSYA

Kampta, 30 Mart yerel seçimler ile cumhurbaşkanlığı seçimleri ve 2015 yılında yapılacak genel seçimlere ilişkin sunumu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop yapacak. Seçimlerle ilgili değerlendirmenin yanında seçim sistemleri üzerinde simülasyonla konuyu değerlendirecek olan Şentop, toplantıya katılanların seçim işleri ile ilgili sorularını da yanıtlayacak. Paralel yapı ile ilgili gelişmeler ile çözüm sürecine ilişkin genel bir değerlendirme İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından anlatılacak. Bakan Ala'nın 17 ve 25 Aralık sonrası yaşananlara ilişkin geniş kapsamlı bir dosya hazırladığı ve bunu toplantıya katılanlarla paylaşacağı öğrenildi. Ala'dan sonra paralel yapıyla hukuki mücadeleyi ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ AK Parti teşkilatına anlatacak. Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili gelişmeleri de değerlendirecek olan Bozdağ, kamuoyunun yakından takip ettiği Balyoz, Ergenekon davalarına ilişkin son durum hakkında da bilgi verecek.

AK Parti'nin Kızılcahamam'daki son kampına bakanlar, milletvekilleri ve partinin diğer üyeleri eşleri ve çocuklarıyla katılmıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA