• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu kez ABD kendi kendini ele verdi
29 Kasım 2017 Çarşamba 13:36

Bu kez ABD kendi kendini ele verdi

Türkiye'yi hedefe koyan ABD'nin Halkbank üzerinden yaptığı operasyonda büyük bir açık bulunuyor. Cohen'in attığı imzalar...

ABD'de bir anda Atilla davasına dönüşen davanın Halkbank üzerinden Türkiye'nin finansal ağını etkilemeye hatta ülkenin siyasi otoritesine darbe indirmeye yönelik bir sistemik yıkımı amaçladığı kesinleşti. Tanık olarak mahkemeye çıkacaklar arasında FETÖ'cüler de murakıplar da gazeteciler de var. Elbette Türkiye de düzmece belgeler üzerinden kurulan kumpasın peşini bırakacak değil.

Zira dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkardı. İkisi de bildiğiniz çantacı... Türkiye'den ABD'deki davaya sahte belge taşıyan isimler... Erdemir'i tanımam ama Canıtez'in Türkiye'deki bağlantılarını, Halkbank'ta köstebeklik görevine kim tarafından getirildiğini, raporunda ülke aleyhtarı üslubunu iyi biliyorum. Gelin filmi geri saralım. 17-25 Aralık 2013'e gidelim. O dönemde Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Muammer Bucak ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya'yı hatırlayanlarınız vardır. Bucak, FETÖ'nün en kritik üyelerindendi. FETÖ'nün Emniyet teşkilatındaki tasfiye işlerini ve kritik atamalarını yapardı. Yani FETÖ'nün emniyetteki kadrolaşmasının mimarıydı. Mehmet Yeşilkaya ise o dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye ve oğlu Ahmet Burak Erdoğan'ın yurtdışı giriş çıkışlarına yönelik çalışma yaptırıp aileyi kuryeci yapmaya kalkışmıştı. 

Bu iki isim Halkbank-Zarrab konusuyla da yakından ilgiliydi. 17-25 Aralık'tan önce Halkbank'ta normal denetimde bulunan bir murakıp ekibi olmasına rağmen Fetullah Gülen'in köstebeği Osman Zeki Canıtez'in bankaya gizlice yerleştirilmesinde önemli rol oynadılar. Diyeceksiniz ki, iki Emniyetçi BDDK'ya nasıl murakıp atar?

Öyle ya, murakıbı atamak bizzat BDDK Başkanı'nın yetkisi dahilindedir. 17-25 Aralık 2013 öncesinde Bucak ve Yeşilkaya'nın sık sık BDDK'ya geldiğini biliyorum. Dönemin BDDK Başkanı Mukim Öztekin ve BDDK İkinci Başkanı Mutalip Ünal ile görüştüğünü de... Hatta 17-25 Aralık'tan sonra BDDK'da korunduğunu da...
Bu detaylara neden giriyorum? ABD'deki davanın nasıl ve kimler tarafından kurgulanıp bugünlere getirildiği anlaşılsın diye...

COHEN HALKBANK İŞLEMLERİNE İMZA ATTI MI?

ABD'deki davada kritik isimlerden birisi de David Cohen... Cohen'i tanımayanlar için kısaca anlatayım. ABD Hazine Bakanlığı'nda Terörizm ve Finansal İstihbaratından sorumlu bakan yardımcısı. Amerikan Hazinesi'nin 'İran Ambargoları Çarı'. Dünyada hangi ülke ve uluslararası şirketlerin ABD ve BMGK ambargolarına uyup-uymadığını kontrol eden birimin başındaydı. O dönemde sık sık Türkiye'ye geliyordu. Sonra CIA'e atandı.
Dün bir grup bankacıyla konuşurken Cohen'in ve ekibinin Halkbank'a gelip 3 ayda birinceleme yaptığını ve işlemleri incelediğini üstelik altına imza attığını anlattılar.

Bu doğruysa Cohen'in şu sorulara yanıt vermesi gerekmez mi?

1- Halkbank ambargoyu deldiyse siz neden o raporlara imza attınız?
2- Gezi olaylarından önce ABD Kongresi'ne Türkiye'nin İran'a doğalgaz karşılığı altın gönderdiğine ilişkin bir durum görmediğinizi mi söylediniz?
3- Türkiye ziyaretlerinizde Metin Topuz'la irtibatınız oldu mu?

Bilgileri Sabah yazarı Dilek Güngör köşesinden paylaştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA