• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu karar Konyanın dev adımlarına büyük ivme katmıştır
09 Ocak 2020 Perşembe 14:23

"Bu karar Konya'nın dev adımlarına büyük ivme katmıştır"

Aşağıpınarbaşı mevkisindeki bölgenin Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edilmesiyle ilgili AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız; "Bu karar, bugüne kadar her aşamada yakından takip ettiğimiz Konya'mızın savunma sanayiindeki dev adımlarına büyük

AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Aşağıpınarbaşı mevkisindeki bölgenin "Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi" olarak ilan edilmesine ilişkin, "Bu karar, bugüne kadar her aşamada yakından takip ettiğimiz Konya'mızın savunma sanayiindeki dev adımlarına büyük ivme katmıştır." ifadelerini kullandı.

Altunyaldız, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Konya-Ankara kara yolu üzerinde bulunan Selçuklu ilçesine bağlı Aşağıpınarbaşı mevkisindeki bölgenin "Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi" olarak ilan edilmesiyle, savunma sanayiinde tarihi ve dev bir adım atıldığını belirtti.

Yürütülen çalışmada tüm emeği geçenlere teşekkür eden Altunyaldız, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi ile ilgili karar ve destekleri için şükranlarımızı sunuyoruz. Bu karar ile Konya'nın Selçuklu ilçesi, Aşağıpınarbaşı Mevkisi'nde 1 milyon 581 bin metrekarelik alan 'Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi' ilan edilmiştir. Bu karar, bugüne kadar her aşamada yakından takip ettiğimiz Konya'mızın savunma sanayiindeki dev adımlarına büyük ivme katmıştır. Sayın cumhurbaşkanımıza bu karar ve destekleri için şükranlarımızı sunuyoruz."

Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi içerisinde yapılacak ASELSAN Konya Silah Sistemleri Tesisi'nin inşasına 2020 yılının sonunda başlanmasının hedeflendiğini ifade eden Altunyaldız, "Tesiste ilk etapta ASELSAN tarafından özgün olarak Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri (UKSS) üretilmesi hedefleniyor. Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün kullanımının yanında aynı zamanda 18 farklı ülkenin güvenlik güçlerinin hizmetinde yer alıyor. Sistemlerin olgunluk seviyesi ve uluslararası pazardaki konumunu dikkate aldığımızda ASELSAN, uzaktan komutalı silah sistemleri alanında lider firmalar arasında yer alıyor." değerlendirmesinde de bulundu.

Söz konusu tesis 700 milyon dolar yatırım bedeliyle 4 bin kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlarken, ilerleyen dönemde Konya'yı yüksek teknoloji merkez üslerinden birisi yapması bekleniyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA