• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu kadar da olmaz! Ona da karşı çıktılar
16 Ekim 2017 Pazartesi 12:42

Bu kadar da olmaz! Ona da karşı çıktılar

Türkiye'nin dünyanın süper güçleri arasına girmesini sağlayacak uçak gemisi hamlesine CHP karşı çıktı.

Tıpkı SİHA'larda olduğu gibi "istemezük" zihniyetini sürdüren CHP'li vekiller böylece tam bağımsız Türkiye idealine yine balta vurmaya çalışmış oldu.

Türkiye, Savunma Sanayi'nde yaptığı devrim gibi yeniliklerle dünyada çok az ülkenin sahip olduğu silahları milli imkânlarla geliştiriyor. Son teknoloji silahlar birçok ülkeye ihraç ediliyor. Türkiye'nin kendi milli tankını ve savaş uçağını geliştirme projeleri ise son hızla devam ediyor. Ülkemizin ilk uçak gemisi olacak TCG Anadolu için İspanya'yla yapılacak işbirliğine Meclis'ten önceki gün onay çıktı.

CHP'LİLER YİNE RAHATSIZ OLDU

Böylece Türkiye dünyada uçak gemisine sahip 14. ülke olacak ve süper güçlüler ligine terfi edecek. Türkiye'nin savunma sanayinde kat ettiği büyük aşama ve teröre karşı milli silahlarla verilen başarılı mücadele CHP'lileri rahatsız etmeye devam ediyor. Bölücübaşı Öcalan'ın avukatlığını yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA'ların PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonları asılsız suçlamalarla karalamaya çalışmasından sonra CHP'liler bu kez de uçak gemisine karşı isyan bayrağı açtı.

NİYETLERİ BAĞIMLI TÜRKİYE

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ve Hatay Milletvekili Serkan Topal'ın Meclis görüşmelerinde gemi hakkında koydukları muhalefet şerhinin metnine ulaşıldı. Türkiye'nin süper güç olmasını engellemeye çalışan CHP'liler bu niyetlerini sorularında da açıkça ortaya koydu. TGC Anadolu'yla Hint ve Atlantik okyanuslarına kadar ulaşan binlerce kilometre öteye tabur düzeyinde asker sevk edilip amfibi harekâtlar yapılabileceği belirtilen metinde, "Uçak gemileri denizaşırı operasyonlarda kullanılır. Türkiye neden uçak gemisine ihtiyaç duyuyor? Denizaşırı operasyonlara girişme niyeti mi var?" soruları yöneltildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA