• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu işin Almanyası var: 1-1
20 Şubat 2013 Çarşamba 23:55

Bu işin Almanya'sı var: 1-1

Şampiyonlar Ligi'nde hedefi final, rotayı Londra olarak belirleyen Aslan, Arena'dan istediği sonucu alamadı.
Karşılaşmaya her iki takım da açık bir oyun ile başlarken, Galatasaray ilk dakikalarda rakip kaleye daha fazla yüklendi. Henüz 12. dakikada Burak Yılmaz’ın çok şık golüyle öne geçen sarı-kırmızılı takım, kendi kalesinde de önemli tehlikeler yaşadı. Özellikle orta alanda kontrolü elinde tutmaya çalışan Schalke 04 karşısında Galatasaray’da Hamit Altıntop’un bir şutu da direkten döndü. İlk yarının son bölümünde baskısını arttıran Alman ekibi karşısında oyunu kendi yarı sahasında kabul etmek zorunda kalan "Cim Bom", 45. dakikada Jones’un golüne engel olamadı ve ilk yarıda beraberliğe razı oldu.

Maça henüz ilk dakikada gol fırsatı bularak başlayan Schalke 04, Burak Yılmaz’ın golü ile yenik duruma düşmesine karşın, oyun disiplininden hiç kopmadı. Maçın 15. dakikasında önemli fırsattan yararlanamayan Alman ekibi, aradığı golü ilk yarının son dakikasında Jones’un ayağından buldu ve soyunma odasına 1-1 berabere gitti.

Perdeyi Kral açtı

Karşılaşmaya mutlak galibiyet parolasıyla başlayan Galatasaray, 12. dakikada golü buldu. Hızlı gelişen atakta Selçuk'un pasında rakibinden şık bir hareketle sıyrılan Burak Yılmaz, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve topu filelere gönderdi.

Hamit, 'ah!' çektirdi

Galatasaray, 19. dakikada yüzde yüzlük bir pozisyondan yararlanamadı. Burak'ın tek pasında Drogba, yerden sert bir şut çıkardı. Kaleciden dönen topa Hamit vurdu ancak top, üst direkten geri geldi. Bu pozisyonun hemen ardından Schalke de Galatasaray kalesine tehlike yarattı. 20'de Farfan, ceza sahasına ortaladı. Savunmada Semih, son anda araya girdi. Top, kale direğinin hemen yanından kornere gitti.

İkinci yarıya Sneijder-Amrabat değişikliği ile başlayan Cim Bom, 65. dakikada mutlak bir gol fırsatını daha kaçırdı. Savunmayı 2'ye 1 yakalayan Drogba kazandığı topu, Burak'a gönderdi ancak hakem bayrağını kaldırdı ve karar ofsayt!

77. dakikada Burak Yılmaz, gole bir kez daha çok yaklaştı. Burak, Drogba'nın rakip ceza sahasına indrirdiği topa sağ çaprazdan sert vurdu fakat top, az farkla auta gitti.

Kalan dakikalarda her iki takım da aradığı golü bulamadı ve mücadele 1-1 sona erdi.

Medyadan büyük ilgi

Galatasaray-Schalke 04 karşılaşmasına medya mensuplarının da ilgisi yüksek oldu. Müsabakayı 75’i yabancı, toplam 389 basın mensubunun Türk Telekom Arena’da takip ettiği açıklandı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA