• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu hafta 7 film vizyona girecek
18 Aralık 2014 Perşembe 11:37

Bu hafta 7 film vizyona girecek

Türkiye sinemalarında bu hafta aralarında 3 yerli yapımın da bulunduğu 7 film vizyona girecek.

Türkiye sinemalarında bu hafta 3'ü yerli 7 film vizyona girecek.

İlk filmi "Lüks Otel" ile Altın Portakal'da "En İyi Görüntü Yönetmeni" ödülünü kazanan Kenan Korkmaz'ın ikinci filmi "Gittiler: Sair ve Meçhul", izleyiciyle buluşacak.

Dram türündeki film, Mezopotamya'nın kadim halklarından Süryanilerin yaşadığı Aynvert (Gülgöze) köyünün muhtarı ve çocukları üzerinden, "gitmek ve dönmek" konularını işliyor.

"Rüzgarla Bir"

Eşinden şiddet gören bir kadının dram dolu yaşamının anlatıldığı "Rüzgarla Bir" filminin yönetmenliğini Dilek Çolak yaptı.

Evren Duyal, Sermet Yeşil, Aytaç Öztuna, Sertaç Ekici ve Serhat Özcan'ın oynadığı filmin konusu şöyle:

"Hemşire Leyla ve Levent yedi yıllık evlidir. Leyla hem kocası tarafından aldatılmakta hem de şiddet görmektedir. Bir yandan da kilolarından rahatsız olan Leyla, sürekli rejim ve spor yaparak yaşadıklarını görmezden gelmeye çalışmaktadır. Bu esnada cezaevlerine operasyon düzenlenmiş, siyasi tutuklular hücre tipi cezaevlerine karşı açlık grevine başlamıştır. Leyla'nın çalıştığı hastaneye bu eylemcilerden biri getirilir. Bu genç adamın adı Kerem'dir. Kerem tedaviyi kabul etmez. Leyla ve Kerem zaman ilerledikçe birbirlerinin yaşamlarını ve seçimlerini sorgularlar. Biri inandığı bir siyasi görüş için hayatını ortaya koyarken, diğeri çocuğu ve eşi için kendi yaşamından feragat etmektedir."

"Vay Başıma Gelenler 2 Buçuk"

Başrollerini Hüsnü Şenlendirici ve BKM oyuncusu Metin Keçeci'nin paylaştığı "Vay Başıma Gelenler" filminin ikincisi "Vay Başıma Gelenler 2 Buçuk" izleyiciyle buluşacak.

Devam filmi denebilecek komedi türündeki yapımın başrollerini, Yıldırım Memişoğlu, Bülent Çolak, Fatma Toptaş, Metin Zakoğlu ve Çiğdem Tunç üstlendi.

Ferdi Merter, Veysel Diker, Hüseyin Elmalıpınar, Müge Oruçkaptan, Yaşar Üzer ve Atilla Pekdemir gibi isimlerin de konuk oyuncu olarak yer aldığı filmin yönetmenliğini Semra Dündar yapıyor.

"Karda Bir Beyaz Kuş"

Eva Green, Shailene Woodley, Christopher Meloni ile Shiloh Fernandez'in oynadığı "Karda Bir Beyaz Kuş"un yönetmenliğini Gregg Araki yaptı.

Dram türündeki filmde, annesi ortadan kaybolan 17 yaşındaki bir kızın yaşadığı gelgitler konu alınıyor.

"Ve Perde"

Olivier Assayas'ın yönettiği "Ve Perde"nin oyuncu kadrosunda; Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloe Grace Moretz ile Lars Edinger yer alıyor.

Filmde, Juliette Binoche'nin canlandırdığı "Maria Enders" karakterinin, kariyerinin zirvesine ulaştıktan sonra, yirmi yıl önce ona şöhret kapılarını açan bir oyunda yeniden oynaması için teklif alması ve sonrasında yaşanan süreç anlatılıyor.

"Hayatımın Şansı"

Ünü Fransa'dan dünyaya yayılarak 51 milyon kişi tarafından izlenen "Can Dostum"u çeken Olivier Nakache ve Eric Toledano'nun yeni filmi "Hayatımın Şansı", komedi ve aşkın içi içe geçtiği bir film.

Başroldeki Omar Sy ve Charlotte Gainsbourg'a, Tahar Rahim ve Izıa Higelin'in eşlik ettiği film, daha iyi bir hayat umuduyla geldiği Fransa'da düşük gelirli birçok işe girerek tutunmaya çalışırken göçmenlik bürosuna gönderilen Samba ile göçmenlik bürosunda çalışan Alice arasındaki duygusal ilişkiyi konu alıyor.

"Çapkın Profesör"

Marc Lawrence'ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği filmin başrollerini Hugh Grant ve Marisa Tomei paylaşıyor. İkiliye, Allison Janney, J.K. Simmons, Aja Naomi King ve Chris Elliott gibi isimler eşlik ediyor.

Romantik komedi türündeki filmin konusu şöyle:

"Bir zamanların ünlü ve ödüllü senaristi Keith Michaels'in hayatı, aradan geçen 15 yılda tepetaklak olmuştur. Boşanan ve 50'li yaşlarına yaklaşan Keith, uzun yıllardır ses getiren yeni bir senaryo yazamadığı için maddi anlamda da uçuruma gitmektedir. Bu nedenle New York'ta bir üniversitenin senaryo dersleri için eğitmenlik yapması teklifini kabul ederken tereddüt yaşamaz. Keith Michaels, bir yandan derslerin sorumluluklarını yerine getirip diğer yandan da yeni bir senaryo yazma girişimlerine odaklanır. Keith'in hayatı öğrencilerinden biri olan, iki çocuk annesi Holly ile tanıştıktan sonra değişmeye başlar."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA