• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu gece eller duaya açılacak
01 Mayıs 2014 Perşembe 11:45

Bu gece eller duaya açılacak

Bu gece eller duaya açılacakÜç ayların ilki olan recep ayının müjdecisi Regaip Kandili bugün. Regaip Kandili münasebetiyle yurt genelindeki tüm camilerde programlar düzenlenecek. Eller bağışlanma için duaya açılacak.
 
 
Kameri ayların yedincisi olan recep ile başlayan, şabanla devam eden ve ramazan ile son bulan ayların toplu adı olarak da tanımlanan üç ayların ilki olan recep ayının ilk cuma gecesinde, yani bu akşam Regaip Kandili idrak edilecek. Regaip Kandili münasebetiyle yurt genelindeki tüm camilerde programlar düzenlenecek. Diyanet İşleri Başkanlığı ise Regaip Kandili dolayısıyla Gaziantep Ulu Camiinde özel program yapacak. TRT 1 ekranlarından canlı yayınlanacak ve Kur'an tilavetleriyle başlayacak programa, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katılacak.
 
GENÇLER MANEVİ ATMOSFERİ HİSSETSİN
 
Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail Hızlı, 'üç aylar' olarak adlandırılan ve Müslümanlarca çok değerli sayılan ibadet, yenilenme ve manevi bakımdan zenginleşme dönemine girildiğini belirtti. Bugün kutlanacak Regaip Kandili'nin, 'üç ayların habercisi' olarak nitelendiren Hızlı, şunları kaydetti: 'Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımızın bu manevi atmosferi öncelikle evlerinde hissetmeleri son derece faydalı olacaktır. Kandil geceleri, çocuklarımız ve gençlerimizin adeta iple çektikleri geceler olmalıdır. Onlara alacağımız hediyelerle sevindireceğimiz en anlamlı günler kandil geceleri olmalıdır. Bu atmosferin evlerimize mutlaka taşınmasında fayda vardır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, milli ve manevi değerlerle donanımlı bir biçimde yetiştireceksek dini alandaki sağlam geleneklerimizi sürdürmeye devam etmeliyiz.'
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA