• Konya14 °C

Hakan Bahçeci

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bu Bayram da On Üç Eksiğiz

19 Temmuz 2011 15:15

Acı bir tesadüf mü demek gerek bilmiyorum ama bundan yaklaşık dört yıl önce iki bin yedinin Ekim ayında “Bu bayram on üç eksiğiz” başlıklı bir yazı kaleme almıştım. O gün de hain bir pusuda ölen on üç askerin haberleri geçiyordu son dakika haberi olarak. Yine bir bayram önüydü.

O yazıma şöyle başlamışım; Bayramlar gelir evlere, huzur dolar, selamet solar, uzaklardan gelen özlemler biter hoş gelişler dolar. Evin içi sevinçle dolar ve taşar kapıdan dışarı. Sevinçler taşar, yayılır, çoğalır, uzak diyarlara ulaşır. Her gönülde aynı haz ve duygu yoğunluğu yaşanır, başka coğrafyalarda yaşanan sevinçler aynen paylaşılır, inanmanın güçlü birlikteliği tüm uzaklıklara rağmen yakından hissedilir.
 
Üzerinden daha iki elin parmakları kadar bayram geçmemişken on üç daha eksildik. Bu bayram da on üç eksiğiz, on üç, yok daha fazla on beş, yok dahası var on iki daha, yok dahası var, var mı? Eksiğiz bu bayram, yeni evli bir damadımız yok misal, yavuklumuzun biri yok, annesinin göz bebeği, babasının yiğidi, kardeşinin aslan abisi yok.
Çiçekler gibi bayramı ve bayram neşesini yaşayamadan soldular, kendileri için hazırlanan yerlerinde arkalarında derin bir hüzün derin bir sessizlik bırakarak bayramı miras diye el çektiler dünyamızdan.
Şimdi onların vatanın dört bir tarafına giden naaşları, ellerin üzerinde son yolculuğuna uğurlarken herkes aynı soruyu soruyor; “Bu terör nasıl durur?” Soruyu tersten sorayım, “Ne yapılır da terör engellenmez?”
 
Şimdi, uzmanı, emeklisi, strateji bileni, aydını, yazarı, kanaat önderi aynı soruya cevap arıyor ekranlarda. Kimi yıllardır söylediğini yineliyor, kimi yeni şeyler peşinde koşuyor. Profesyonel orduyu isteyen de, bölgeye ekonomik yatırım isteyende terörün bitmesini arzuluyor. Peki, bunun tersini isteyenler kimler?
Terör, nasıl oluşur ve neden oluşur bilmeyen yok. Dünya sistemi denen çarkın terörle ilişkisini bilmeyen de yok. Ama ispat edecek yine sistemin kendisi olunca bilinip söylenmeyen bir gerçek olarak kalıp gidecek sanırım.
 
Asıl soru şu; terörün bitmesini terörist ister mi? Örgüt terörün bitmesini istemedikçe çareler eksik kalacaktır. Terörle uğraşan kim varsa onları bu yoldan vazgeçirme çabaları aranmalı belki de.
Önceki yazımızın son cümlelerini tekrar edelim; Ne eksik kalalım ne eksik bırakalım, tam olacağımız bayramlara kavuşmak duasıyla.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA