• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bu ağrı kadınlarda 5 kat fazla görülüyor!
30 Kasım 2012 Cuma 11:52

Bu ağrı kadınlarda 5 kat fazla görülüyor!

Kuyruk sokumu kemiğindeki sorunlar, şiddetli ağrı ve hareket kısıtlamasına yol açarak kişiye zor anlar yaşatıyor.
Kadınlarda erkeklere oranla 5 kat daha fazla görülen kuyruk sokumu ağrısı, bazen bilinen bir nedenle bazen de hiçbir neden yokken ortaya çıkabiliyor. Ancak geçmişte yaşanan düşme, doğum sırasında kokiks kemiğinin kırılması, lokal tümörler ya da bel fıtığı gibi sorunlar ağrının nedenleri arasında.
Lokal anesteziyle gerçekleştirilen özel bir enjeksiyon yönteminin aylarca süren ağrıyı sadece 8 dakikada giderdiğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Özgür Çetik, zayıf vücudun, uzun süreli sabit duruşların, depresyonun ve cinsiyetin kuyruk sokumu ağrısında riski artıran faktörler olduğunu söyledi.
AĞRIYA LOKAL ENJEKSİYON YÖNTEMİ
Sorunun tedavisinde öncelikle hastalar yumuşak oturma simidi ve oturma banyosu kullanıyor. Seçenekler arasında ilaç da var. Doç. Dr. Özgür Çetik, yaklaşık 6 hafta süren bu tedavilerin sonuç vermemesi durumunda lokal enjeksiyon yöntemi (İmpar Ganglion Bloğu) uygulandığını söyledi.
Dr. Çetik, yöntemi, “Sinir bloğu ameliyathane şartlarında genel anestezi veya sedasyon altında yapılıyor. Skopi cihazı ile sakrokoksigeal eklem içinden iğne ile geçilerek ağrılı yer tespit ediliyor. Sonrasında ise bu bölgeye ilaç enjekte ediliyor. Yaklaşık 7-8 dakika süren bu işlemden 2-4 saat sonra hasta taburcu ediliyor. Genellikle ağrısız bir işlem olmasına karşın bazı hastalarda enjeksiyon sonrası birkaç gün süren kuyruk sokumu ağrısı ortaya çıkabiliyor. Bu ağrılar için ağızdan kullanılacak ağrı kesiciler yeterli oluyor. Ağrı tam olarak geçmez veya iğne sonrası azalan ağrılar tekrar artarsa aynı işlemi 3 kez tekrarlamak gerekebiliyor” sözleriyle anlattı.
CERRAHİ TEDAVİ SON SEÇENEK OLMALI
Tüm konservatif yöntemlerin denenmesine rağmen ağrı geçmiyorsa cerrahiye ihtiyaç duyulabiliyor. Sorunu yaşayanların yüzde 20’sinde cerrahi tedavi gerekebiliyor. Bu yöntemde hastanın kuyruk sokumu kemiğinin ucu ameliyatla çıkarılıyor. Ancak cerrahi, tüm yöntemler denendikten sonra akla getirilmesi gereken bir seçenek.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA