• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BSK Hastanesiden Konyada bir ilk
14 Ağustos 2009 Cuma 12:46

BSK Hastanesi'den Konya'da bir ilk

Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) Hastanesi'nde, Konya'da ilk kez açık ameliyat yapılmadan aort anevrizması olan damara stent takıldı.
Birleşik Sağlık Kurumları (BSK) Hastanesi'nde, Konya'da ilk kez açık ameliyat yapılmadan aort anevrizması olan damara stent takıldı.
Ameliyatla ilgili basın mensuplarına bilgi veren hastane'nin Kalp ve Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Musa Ağrış, aort anevrizmasının çok ciddi ve ölümcül bir rahatsızlık olduğunu belirterek, "Bu rahatsızlığın en kötü tarafı, anevrizma gerçekleşene kadar hiçbir belirti göstermemesi. Rahatsızlık, şans eseri başka bir hastalık için ultrason çekildiğinde belli oluyor. Ailesinde bu rahatsızlık olan, sigara ve içki kullanan, diyabet hastaları, kronik kalp hastaları, tansiyon ve kolesterol rahatsızlığı olanların bu rahatsızlığa yakalanma olasılığı yüksek. Bu nedenle özellikle 60 yaşın üzerindekilerin yılda bir kez batın ultrasonu çektirmesi gerekir" dedi.
Aort damar çapının 5.5 santimetrenin üzerine çıktığı durumlarda derhal tedaviye başlanması gerektiğini dile getiren Musa Ağrış, "Biz dünya ve Türkiye'de yeni uygulanmaya başlanan bir tedavi yöntemiyle aort anevrizması geçiren bir hastaya ameliyat yaptık. Bu tedavi yöntemiyle, eskiden karın bölgesini keserek yaptığımız ağır ameliyat yerine kasık bölgesinden iki damarın içine girerek anevrizma olan bölgeye damar yolundan giderek stent takıyoruz. Bu ameliyatla hastamız 2-3 gün içinde taburcu ediliyor ve iyileşme süreci daha kısa sürüyor ve daha ağrısız oluyor" şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA