• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BSA kanalında görsellik için su tutulacak
04 Ekim 2010 Pazartesi 12:08

BSA kanalında görsellik için su tutulacak

Beyşehir Gölünden su bırakılmadığı dönemde de Beyşehir-Soğla-Apa kanalının bir bölümünde görsellik oluşturması ve su aktiviteleri yapılabilmesi amacıyla su tutulacak.
Beyşehir Gölü’nden su bırakılmadığı dönemde de Beyşehir-Soğla-Apa (BSA)kanalının bir bölümünde görsellik oluşturması ve su aktiviteleriyapılabilmesi amacıyla su tutulacak.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzetTaşcı, Beyşehir Gölü suyunu Konya Ovalarına taşıyan BSA kanalının birbölümünde, hayata geçirilecek bir proje ile su akışı olmadığı dönemlerde de su tutulabileceğini söyledi. Taşcı yaptığı açıklamada, BeyşehirBelediyesi’nin girişimi üzerine konuyla ilgili hazırlanan projeye DSİyetkililerinin yeşil ışık yaktığını, ardından hayata geçirilmesi içinBSA kanalında yapım faaliyetlerini üstlenen firmanın çalışmalar içindüğmeye bastığını bildirdi. Beyşehirliler’in devreye girmesi içinsabırsızlıkla beklediği projenin BSA kanalında bir su tutma yapısıoluşturma projesi olduğunu belirten Başkan Taşcı, “Yöre halkımızınÇarşamba kanalı olarak bildiği BSA kanalında, Taşköprü mevkiindekikanalın başlangıcından cezaevi yakınlarındaki Seydişehir köprüsününhemen altına kadar olan bölümde bir su tutma yapısı oluşturulacak. Yani, Beyşehir Gölü’nden kanala su salınmadığı dönemde, buradaki birkaçkilometrelik bölüm şu an olduğu gibi susuz bırakılmayacak. Su kesildiğidönemde bile kanalın bu kesiminde bir rekreasyon alanıoluşturabileceğiz. Bildiğiniz gibi, kanala su akışı kesildiğinde buradasık sık oluşan ve yapılan temizlik çalışmalarına rağmen engel olunamayan yosunlanma ve çamur tabakası olayı, çevrede rahatsızlık yaratan kötükokuların oluşmasına yol açıyor. Bu sorunun önüne geçebilmek içinkanalın bu bölümünde yaklaşık 1,5 metre yüksekliğe sahip bir sukütlesini barındırmak istiyoruz. Suyla dolu olan bu kesimin değişiknoktalarında ayrıca fıskiye ve şelale oluşturma gibi çalışmaların yanısıra, küçük sandallarla gezinti yapılması gibi aktivitelerin deyapılabileceği bir altyapıyı bölgemiz halkının hizmetine sunmakistiyoruz” dedi.

Başkan Taşcı, BSA kanalının kenarına çok sayıdakamelya yerleştirdiklerini ve bunların sayısını daha da artırmayıplanladıklarını sözlerine ekledi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA