• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Brükselde Türkiyenin bölgesel stratejisi konuşuldu
16 Haziran 2015 Salı 10:58

Brüksel'de Türkiye'nin bölgesel stratejisi konuşuldu

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve Türkiye'nin bölgesel stratejisi konuşuldu.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen, "Türkiye ve Yeni Ortadoğu: Ankara Ne İstiyor? Ortaklar Ne Yapabilir?" başlıklı toplantıda Türkiye'nin Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere yönelik stratejileri masaya yatırıldı.

Şark Forumu ile German Marshall Fund (Vakfı) Brüksel'de, akademisyen, gazeteciler ve siyasilerin konuşmacı olarak katıldığı bir toplantı düzenledi.

Şark Forumu Başkanı Wadah Khanfar ve German Marshall Vakfı Brüksel temsilcisi Ian Lesser'in ev sahibi olarak açış konuşmasını yaptığı toplantı iki oturum halinde düzenlendi.

İlk oturumda moderatör Galip Dalay tarafından konuşmacılara 'Türkiye'nin komşuluk politikasının yeniden değerlendirilmesi, Türkiye-İran-Suudi Arabistan ilişkileri ve Yeni Ortadoğu'da Türkiye ve Kürtler' alt başlıklarında görüşleri soruldu. Bu oturumda Diplomasi Akademisi Başkanı Mesut Özcan, Profesör Doktor İlter Turan, Londra Ekonomi Okulu'ndan Katerina Dalacoura ve Uluslararası Kriz Grubu'ndan Joost Hiltermann söz alarak, özellikle Daeş ile mücadelede Türkiye, İran ve Suudi Arabistan'ın rolü üzerinde durdular.

İkinci oturumda ise Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nden Dorothee Schmid, TÜSİAD Brüksel temsilcisi Bahadır Kaleağası, AK Parti Bursa milletvekili Cemalettin Kani Torun ve Habertürk Gazetesi yazarı Ruşen Çakır, Ian Esser'in moderatörlüğünde 'Suriye-Irak sınır ötesi riskleri, üçlü çıkarlar, Suriye ve Irak'taki krizin sonlandırılması için alternatif bakış açıları ile Türkiye'nin Kürt barış çözümü ve Avrupa-ABD'nin rolü' alt başlıklarında görüşlerini dile getirdiler.

Toplantıya, aralarında Anadolu Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda tanınmış gazeteci, yazar, akademisyen ve STK temsilcisi izleyici olarak katıldı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA