• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Brezilyada öfke gözyaşları
09 Temmuz 2014 Çarşamba 13:50

Brezilya'da öfke gözyaşları

FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Brezilya'nın tarihinin en ağır mağlubiyetini alarak Almanya'ya 7-1 yenilmesi, ülkede büyük hayal kırıklığı, utanç ve gözyaşı ile karşılandı.
FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Brezilya'nın tarihinin en ağır mağlubiyetini alarak Almanya'ya 7-1 yenilmesi, ülkede büyük hayal kırıklığı, utanç ve gözyaşı ile karşılandı.
 
Karşılaşmanın ardından derin üzüntü yaşayan bazı taraftarlar gözyaşlarını tutamazken, Brezilya'nın birçok kentinde sokaklara öfke hakimdi.
 
Fanatik taraftarlar, otobüsleri ateşe vererek, çevredeki dükkanları zarara uğratarak ve kavga çıkararak kızgınlığını gösterirken, birçok hırsızlık vakasının da yaşandığı belirtildi.
 
Birçok kentte gözaltı
 
Güvenlik güçleri göz yaşartıcı gaz kullanarak kalabalığı dağıtmaya çalışırken, Brezilya emniyetinden yapılan açıklamada, maçın oynandığı Belo Horizonte kentinde en az 12, Salvador'da 5, Rio de Janeiro'da ise 3  kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
Sao Paulo'nun Avenida Paulista caddesinde maç saatini korna ve hava fişek gösterileriyle bekleyen taraftarlar, maçın ardından büyük hayal kırıklığı yaşadı.
 
Taraftar şoka uğradı
 
Taraftarlardan 53 yaşındaki Zilga Lima dos Reis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvadan elendikleri için derin üzüntü ve acı yaşadıklarını belirterek, "Onlar savaşçılarımızdı ama en iyi oyuncumuz Neymar oynayamadı. Yapabileceğimiz başka bir şey yok" dedi.
 
Adriano da Silva adlı futbolsever, takımın sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Neymar'sız dengesinin bozulduğunu öne sürerek, "Sahaya çıktıklarında futbolcuların özgüveni kaybolmuştu. İkinci golden sonra tamamen bocaladılar ve maç orada bitti. 7-1? Bu ulusal felakettir" değerlendirmesinde bulundu.
 
Sao Paulolu bir akademisyen Danilo Roman Campos ise Brezilya Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari ile oyuncular arasında anlayış farkı yaşandığını belirtirken, ticaretle uğraşan Vinicius Brito Neves, "Takım umudunu kaybetti ve erken gollerle sahada öldü. Futbolcular ulusal marşlarını söyledikten sonra oyuna konsantre olmaktan uzaktı" ifadesini kullandı.
 
Sosyal medya yankılandı
 
Brezilya'nın Almanya karşısındaki "hezimeti", sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "utanç duy Brezilya" başlıklı "hashtag", ülkede "trend" haline gelirken, mağlubiyetin sorumluluğu milyonlarca futbolsever tarafından Neymar'ın oynamaması ile teknik direktör Luiz Felipe Scolari'nin yanlış kararlarına bağlandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA