• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Brezilyada göstericiler polisle çatıştı
27 Haziran 2013 Perşembe 09:31

Brezilya'da göstericiler polisle çatıştı

Brezilya'nın Belo Horizonte kentindeki hükümet karşıtı gösteriler sırasında göstericilerin polisle çatıştığı bildirildi.

Brezilya'nın Belo Horizonte kentindeki hükümet karşıtı gösteriler sırasında polis ve göstericilerin çatıştığı bildirildi.

Polis, Brezilya ve Uruguay futbol takımlarının karşılaştığı stadın önünde toplanan binlerce kişiye göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale etti. Göstericilerinse polise, üzerlerine gelen gaz kapsüllerini geri atarak ve taş fırlatarak karşılık verdiği belirtildi.

Brezilya'da toplu taşıma ücretine yapılan zamma yönelik küçük çaplı protestolar hükümet karşıtı kitlesel bir eyleme dönüşmüş, ülke yönetiminin eylemcilerin taleplerini yerine getirmeye yönelik bazı kararlar almasıyla sokaklara dökülenlerin sayısı nispeten azalmıştı.

Halkın tepki gösterdiği konular arasında yer alan "federal savcıların soruşturma yetkisinin azaltılması"na ilişkin düzenlemede ise dün meclisin alt kanadında yapılan oylamayla geri adım atılmıştı.

Brezilyalılar, 17 Haziran'dan bu yana düzenledikleri sokak gösterilerinde, ağırlıklı olarak kamu hizmetlerinin yetersizliğini, yolsuzluğu ve uluslararası futbol müsabakalarına gereğinden fazla para harcanmasını protesto ediyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA