• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Brezilya Endüstri Eğitim Okullarından NEÜ’ye Ziyaret
19 Temmuz 2016 Salı 13:30

Brezilya Endüstri Eğitim Okullarından NEÜ’ye Ziyaret

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri tarafından Brezilya’da yürütülmekte olan "Türkiye Un ve Unlu Mamuller Sektörü Tanıtım Faaliyeti" kapsamında, Türkiye’ye davet edilen; Escola Senai Horácio Augusto da Silveira Endüstri Eğitim Okulu’nun akademisyenleri Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’ni ziyaret etti. 

Türkiye’ye davet edilen; Escola Senai Horácio Augusto da Silveira Endüstri Eğitim Okulu’nun akademisyenleri Prof. Sílvia Helena Carabolante, Janaina Aparecida Mainardi ve Instituto do Desenvolvimento de Panificaçao e Confeitaria Endüstri Eğitim Okulu’nun akademisyeni Prof. Humberto Marzinotto Filho, NEÜ Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) Programı ile Gıda Mühendisliği Bölümünü ziyaret ettiler.
NEÜ’yü ziyaret eden Brezilyalı akademisyenlere; Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hamit Köksel, Çukurova Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Sertaç Özer ile Orta Anadolu İhracatçılar Birliği personeli Burçay Engüzel ve Orhun Kerem Salman da eşlik etti.
Misafirleri, NEÜ adına Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker, Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Derya Arslan Danacıoğlu, Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) Programı Başkan Vekili Öğretim Görevlisi Nihat Çankaya, Gıda Mühendisliği öğretim üyeleri ve diğer akademisyenlerin bulunduğu bir heyet karşıladı.
Brezilya heyeti, Brezilya’daki eğitim öğretim faaliyetleri, sanayi ve eğitim kurumları arasındaki işbirliği uygulamaları konularında bilgi verdi. Brezilya’da sektöre ara eleman yetiştiren ve gıda teknolojisi alanlarında kısa süreli kurslarla sertifika veren SENAİ programının tanıtımı yapıldı. NEÜ ile birlikte yapılabilecek projeler üzerinde istişarelerin ardından program sona erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA