• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bozkır ilçe merkezindeki drenaj hatları yenileniyor
08 Eylül 2015 Salı 11:01

Bozkır ilçe merkezindeki drenaj hatları yenileniyor

Bozkır Belediyesinin yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları devam ediyor.

Bozkır Belediyesi tarafından başlatılan yağmur suyu drenaj hattı seferberliği, ilçe merkezinde yeni hatların döşenmesinin ardından, mevcut hatların yeniden planlamasıyla ve temizlenmesiyle devam ediyor.
Temizleme çalışmaları yapılan mevcut drenaj hattının uzun yıllardır planlama hatası nedeniyle faal durumda olmadığı, bu sebeple ilçe merkezindeki hemen hemen bütün drenaj hatlarının kum ve benzeri malzemelerle kapalı olduğu belirtildi. Yeniden planlaması yapılan mevcut drenaj hatlarının temizlenmesi ve yer yer yeniden yapılacak olan hatlarla birlikte ilçenin yağmur sularından oluşan sorunları tamamen çözülmüş olacak.
Başkan İbrahim Gün ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hasan Yıldırım çalışmaları yerinde inceledi.
Yağmur sularının ilçe genelinde, planlama hatasından kaynaklı olarak mevcut drenaj hatlarının çalışmamasından dolayı ilçe merkezinde büyük sorunlara neden olduğunu ve yapmış oldukları planlı çalışmalarla bu sorunun önüne geçtiklerini söyleyen Bozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün, “göreve geldiğimiz günden bu yana ilçemizde uzun yıllardır devam eden sorunları bir bir giderdik, gidermeye devam ediyoruz. İlçemizin önemli sorunlarından biri olan yağmur sularından kaynaklanan su birikintilerine kesin çözümü gerçekleştiriyoruz. Geçtiğimiz haftalarda yeni drenaj hatları yaptık. Şimdi de mevcut drenaj hatlarının yenilenmesi çalışmalarını, temizleme çalışmalarını yapıyoruz. Uzun zamandır drenaj hatlarının iç kısmı tamamen tıkalı durumdaymış. Nedenini araştırdık ve Fen İşleri Müdürlüğümüz tarafından yanlış planlama olarak değerlendirildi. Şimdi yapmış olduğumuz çalışmayla yeniden planlama yapıyoruz ve aynı zamanda drenaj hattının iç kısımlarını temizliyoruz. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra ilçemizde doğal afet olmadığı müddetçe yağmur sularından kaynaklanan bir sıkıntımız kalmayacak. İlçemizde hayırlı olmasını diliyorum.”diye konuştu.
Başkan Gün sözlerini şu şeklide sürdürdü, “göreve geldiğimiz günden bu güne dek birçok çalışma yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Sosyal belediyecilikten, kültürel belediyeciliğe kadar faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bozkır’da sosyal belediyeciliğin ve kültürel belediyeciliğin rolünü halkımız daha yeni yeni öğrenmeye başlıyor. Ak Parti iktidarındaki belediyenin gücünü, halkımız iktidara geldiğimiz günden bu zamana kadar hem sosyal, hem kültürel hem de fen işleri anlamında görmeye başladı. Bozkır bizimle birlikte tarihindeki en büyük yatırımları almaya başladı ve Bozkır bizimle birlikte kabuğunu kırıyor.”diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA