• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bozkır Devlet Hastanesi doktoruna birincilik ödülü
31 Aralık 2011 Cumartesi 11:19

Bozkır Devlet Hastanesi doktoruna birincilik ödülü

Bozkır Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Türker Karabuğa...
 Bozkır Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Türker Karabuğa, Ankara'da düzenlenen 6. Cerrahi Araştırma Kongresi Buluş Yarışmasında Doç. Dr. Tuğrul Tansuğ ve Prof. Dr. Ali Doğan Bozdağ ile birlikte tasarladıkları ''Askı İğne'' ile birincilik ödülünü kazandı.
     Karabuğa, yaptığı açıklamada, kapalı safra kesesi ameliyatlarının, klasik 4 delikten girilen el aletleri ile ''SILS'' denilen tek delikten girilen el aletleri ve NOTES denilen vücuttaki doğal açıklıkların kullanılmasıyla yapıldığını söyledi.
     Bu ameliyat yöntemlerinde karaciğerin ekarte edilmesi ve safra kesesinin kanal ve damar bağlantılarının rahat görülebilmesi için trokarlardan birinden sokulan bir el aleti ile safra kesesinin üst kısmının tutularak yukarı doğru itildiğini anlatan Karabuğa, şunları kaydetti:
     ''Tasarladığımız 'askı iğne' ile safra kesesi ve karaciğerin yeterince geri itilmesi sağlanır, ek trokar girişi gerekmeden laparoskopik işlemin tamamlanabilmesi için yeterli görüş ve hareket alanı açılır. Safra kesesinin diseksiyonu sırasında fundusun asıldığı yerin değiştirilmesi gerektiğinde askı kolayca peritona takılı olduğu yerden çıkarılarak karın duvarında bir başka noktaya asılır ve zaman kaybı olmadan ve zorlukla karşılaşmadan ameliyata devam edilir.''
     Hastane Başhekimi Dr. Faruk Altınok ise Karabuğa'nın daha önce de İzmir'de düzenlenen Ege Cerrahi Günleri Kongresi'nde ''Taş toplama pensi'' ile ikincilik ödülünü aldığını, Karabuğa'ya başarılar dilediğini ifade etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA