• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bozkır antik arabayla Berlinde tur attı
15 Ekim 2014 Çarşamba 16:22

Bozkır antik arabayla Berlin'de tur attı

AB Bakanı Volkan Bozkır, Almanya temasları kapsamında eski Almanya Başbakanı Schröder ile görüştü. Bozkır, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Karslıoğlu’na ait antika arabaya da binerek tur attı.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya temasları kapsamında eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile görüştü.
 
Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği'nde Bozkır ile Schröder arasında gerçekleşen görüşme, basına kapalı gerçekleşti.
 
Bakan Bozkır, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Schröder’in önemli bir Alman siyasetçi olduğunu belirterek, ‘’Almanya'nın eski Şansölyesi Schröder, Türkiye’nin dostudur. Türkiye’de evi olan çok önemli bir Alman siyasetçisidir. Kendisiyle hem AB süreci, hem bölgemizde yaşanmakta olan son derece ciddi gelişmeleri değerlendirdik’’ dedi.
 
AB süreci bakımından, Schröder’in başbakanlığı döneminde AB ile Türkiye arasında müzakere süreci başladığını hatırlatan Bozkır, şöyle konuştu:
 
 ‘’Schröder, en kritik noktalarda bizzat kendisi müdahil olarak ve hatırlayacaksınız, 2004 17 Aralık’ta Brüksel Zirvesinde, Türkiye ile AB'nin uzlaşamadığı bir noktada, Şansölye Schröder, İngiltere Başbakanı (Tony) Blair ve İtalya Başbakanı (Silvio) Berlusconi, Sayın Cumhurbaşkanımızın, o zamanki Başbakanımızın odasına girdiler ve yaklaşık 3-4 saatlik bir kağıt üzerinde görüşme sonrasında, müzakerelerin başlaması için kabul edebileceğimiz bir belge ortaya çıktı. O günden beri her zaman Türkiye’ye desteğini devam ettiriyor.’’
 
Bozkır, Schröder’in vizyonu ve görüşlerine çok saygı duyulacak bir kişi olduğunu ifade ederek görüşmede ayrıca, Türkiye’nin bölgesindeki olayları değerlendirdiklerini ve bu bölgedeyle ilgili olarak Alman kamuoyunda mevcut yanlış algıları kendisiyle doğru resmi paylaşarak gidermeye çalıştığını belirtti.
 
Çeşitli Alman siyasetçilerle bir araya gelecek olan Schröder'in, kendisiyle yaptığı görüşmede ele alınan konuları onlara aktaracağını ifade eden Bozkır, görüşmenin önemli olduğunu ve bundan yararlı sonuçları ortaya çıkacağını kaydetti.
 
Bozkır, Karslıoğlu'nun antika aracıyla tur attı
 
Bozkır, daha sonra Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’na ait antika arabaya bindi.
 
Karslıoğlu’nun kullandığı araçta Bozkır ön koltuğa oturdu. Karslıoğlu ile bir süre araçla tur atan Bozkır, ‘’Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun renkli kişiliğiyle sahip olduğu 1953 Ford arabayla Berlin’deki iki günümüz içindeki en zevkli, en güzel dakikaları geçirdik. Teşekkür ediyoruz. Önce böyle bir araba sahibi olması bize kıskançlık yaratıyor. Bize lütfetti, tur attırdı, o da bize gerçekten hoşluk oldu. Unutulmayacak bir andı’’ dedi.
 
Büyükelçi Karslıoğlu da antika araçlara merak ve sevgisinin olduğunu belirterek bunun teknolojinin nasıl geliştiğini gösterdiğini ifade etti.
 
Türkiye’de bu antik arabaların ithalatının kolaylaştırmasını arzu ettiğini söyleyen Karslıoğlu, ‘’Genç neslin teknolojinin nasıl geliştiğini görmesi gerekiyor. Bugünkü yüksek performanslı arabalara hemen gelinmedi. Bu aşamalardan geçerek gelindi. Hem turistik açıdan fayda sağlar. Bu tür arabalar filmlerde veya değişik amaçlarda kullanılabilinir’’ dedi.
 
Karslıoğlu, daha sonra antika aracın bir anahtarını Cumhurbaşkanı’na iletmesi için Bozkır’a verdi.
 
Bakan Bozkır, bugün Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas görüştükten sonra Federal Meclis AB Komisyonu ve Alman-Türk Parlamento Dostluk Grubu'nu ziyaret edecek, ardından Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth ile görüşecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA