• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bozdağ: Başkanlık sistemi olunca kaybeden gidecek
20 Nisan 2016 Çarşamba 22:55

Bozdağ: Başkanlık sistemi olunca kaybeden gidecek

Adalet Bakanı Bozdağ, "ABD'de 20 senedir başkan adaylığı yapanı duydunuz mu? Yok. Türkiye'de kaybedip kaybedip kaç seçimdir yerinde olan yok mu? Var. Başkanlık sistemi olunca kaybeden gidecek." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir muhalefet sorunu olduğunu söyledi.

Türkiye'de proje, fikir üreten bir muhalefete ihtiyaç olduğunu ifade eden Bozdağ, "AK Parti'yi yapıcı eleştirilerle daha iyi işler yapmaya zorlayan ve daha çok çalışmamıza yol açacak bir muhalefet maalesef Türkiye'de yoktur. Birisi terör örgütünün değirmenine su taşıyor, onun talimatları ile siyaset yapıyor, öbürü de kime, neye, nasıl hizmet ettiğini ben anlamış değilim." dedi.

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Bozdağ, liderlik vasıflarını yeterince taşımayanların başkanlık sistemini istemediğini anlattı.

Başkanlık sisteminin kaybedenleri sevmediğine işaret eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Başkanlık sistemi kaybedeni sevmez, kaybedeni postalar. Amerika'da siz 20 senedir başkan adaylığı yapan birisini duydunuz mu? Yok. Seçiliyor, en fazla başarılı olursa iki dönem seçiliyor, 8 yıl, sonra yok. En başarılısı bu kadar kalıyor, başarısızı kaybettiği gün gidiyor. Türkiye'de kaybedip kaybedip kaç seçimdir yerinde olan yok mu? Var. Başkanlık sistemi olunca kaybeden gidecek."

Bozdağ, başkanlık sisteminin yenileşmeyi sağlayan bir sistem olduğunu, siyasette zamanla lider kadronun değişimini sağlayacağını, bunun millete ve devlete güç katacağını vurguladı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA