• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Boyrazdan sert tepki: Yalancı baykuşlar!
24 Nisan 2014 Perşembe 13:15

Boyraz'dan sert tepki: Yalancı baykuşlar!

Yazar Tarhan Erdem'e AK Parti'den tepki gelmeye devam ediyor.
Tarhan Erdem'e bir tepki de AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz'dan geldi. Wasington'dan dolar, Tel-Aviv'den haber, Londra'dan emir bekleyenlerin ezberi bozulduğu günden beri bu gibi sesler, baskıcı medya tarafından bastırılmak istense de; Tayyip Erdoğan lisanında başlayan o solo, artık milli bir koroya dönüştüğünü ifade eden Boyraz, demokrasi düşmanı olanlar içincer "felaket habercisi yalancı baykuşlar" tabirini kullandı.
Boyraz, Cumhuriyet rejimlerinde egemenlik hakkı yani karar verme imtiyazı sadece millete aittir. Hiçbir kurum, kuruluş, şahıs, sınıf ya da ideoloji bu hakkı gasp edemez. Milli iradenin temsilcileri olarak bizler buna asla müsaade etmeyiz. Ne basının ne sermayenin ne de yalancı ve yabancı ideolojilerin tehdit etmesine asla razı olmayız. Altına alması gazete köşelerinde falcılığa soyunanlar, Sayın Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olması durumunda huzursuzluk ve kaos umacılığı yaparken, Besmelesiz uyuduğu gecede gördüğü rüyanın yorumunu yapmaktadır. İlm-i nücum da dahil olmak üzere, hiçbir bilimsel veriye iltifat etmeden kendi kabulleri üzerinden sözüm ona siyasi analiz yaptığını sanan bu falcılar, yabancı kuluçka makinelerinden çıkmış, felaket habercisi yalancı baykuşlardır, açıklamasında bulundu.
"ERDOĞAN 'KULİSMATİK' DEĞİL KARİZMATİK LİDERDİR"
Boyraz Tarhan Erdem'le ilgili eleştirilerine şöyle devam etti:
"Sokak çığırtkanı üç beş çapulcunun al aşağı ettiği, gazete köşesinde ideoloji tetikçileri tarafından vurulan kulismatik lider arıyorsanız Tayyip Erdoğan yanlış adres. Çünkü Tayyip Erdoğan kulismatik değil; karizmatik bir liderdir. Bu cümleden olmak üzere her doğandan lider olmaz; ancak Erdoğan'lar lider olur… İrfanıyla ortaya koyduğu devlet anlayışı çerçevesinde, stabil her zeminde bu millet, emaneti ehline tevdi etmiştir. Birilerinin endişesi de bu çerçevede ortaya çıkmaktadır; yani liyakati ıskalamayan bu milletin elinden seçme hakkını nasıl gasp ederiz diyenler beyhude bir gayret içindedir çünkü, kendini irfanla oluşturmuş bir milletin idrakini, gazete köşelerinde yabancı fırça ve yalancı boyalarla çizmeye çalıştığınız kaos manzaraları ile asla manipüle edemezsiniz. Her seferinde sandığa gömülen muhalif siyasetin sandık fobisi bu noktada anlamlı bulunabilir; lakin kendini ilim ve fikir esasları üzerinden tahkim ederek, milletin dürbünü olmakla mükellef muharrirlerin milletin gözüne evham çöpü dürtmeye kalkması ve sandık fobisini hangi cümlelerle ifade edebilirsiniz? Tarhan bey! Siz ,sahte umacılığa "erdem" mi diyorsunuz?"
TARHAN ERDEM NE DEMİŞTİ?
Tarhan Erdem, katıldığı bir televizyon programında, "Erdoğan'ın amacı Cumhurbaşkanı olup, Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığını da bir arada götürmek. Ama bu anayasal yetkilerin gaspıdır. Millet böyle bir anayasa ihlalini cezasız bırakmaz. Başbakan Erdoğan en geç bir iki sene içinde bunun bedelini çok ağır öder. İnşallah oyla gider. Bu da iyi bir şeydir. Oy alamaması ve düşmesi. Yoksa sokak olaylarıyla düşer." İfadelerini kullanmıştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA