• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Boynuzcu Mağarası turizme kazandırılıyor
31 Aralık 2011 Cumartesi 11:12

Boynuzcu Mağarası turizme kazandırılıyor

Seydişehir ilçesine bağlı Taraşçı beldesinin güneyinde bulunan Boynuzcu Mağarası turizme kazandırılıyor.
Seydişehir ilçesine bağlı Taraşçı beldesinin güneyinde bulunan Boynuzcu Mağarası turizme kazandırılıyor.
     Kocakoru Milli Parkı bünyesine alınan Boynuzcu Mağarası'nın Taraşçı Belediyesi, Çevre Bakanlığı ve Turizm İl Müdürlüğü ile yapılan ortaklaşa çalışma ile turizme kazandırılması amaçlanıyor.
     Mağarayı yerinde görmek ve inceleme yapmak üzere kültür bakanlığı jeologları tarafından haritasının çıkarıldığı ve görsel fotoğraflarının çekildiği bildirildi. Kültür bakanlığı jeologları tarafından mağaranın gezilip görülecek yerler özelliği taşıdığını içinde oluşan sarkıt ve dikitlerin milyonda bir oluşan özel sarkıtlar olduğu ifade edildi.
     Taraşçı Belediye Başkanı Yasin Şahin, şunları kaydetti:
     ''Kasabamızın güneyinde küpe dağında bulunan boynuzcu mağarası bir süre önce milli park ilan edilen Kocakoru Milli Parkı bünyesine alındı. Bu aşamadan sonra turizm çevre il müdürlüğü ve belediye olarak birlikte çalışarak kasabamızın güzelliklerini önce Konya bölgesinde daha sonra tüm Türkiye ve dünyada tanıtılması için çalışmalar yapacağız. Gudal olarak da bilinen Kocakoru Milli Parkı'nın bilindiği üzere turizme kazandırılmak için uzun devreli gelişme planı çalışmaları Orman Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılmıştı. Boynuzcu mağarasında turizm bakanlığından gelen jeologların bilimsel araştırması sonucunda Kocakoru milli parklar bünyesine katıldı. Artık bundan böyle seracılıkla tanınan Taraşçı kasabasının turizm açısından da adından söz edilecek.''
     Boynuzcu Mağarası Seydişehir'e bağlı Taraşçı beldesinin güneyinde bulunan Küpe Dağı üzerinde uzunluğu 150-200 metre arası girişi 10 bin metre dikey olarak inilen bir mağara...
     Mağarada sağ ve sol olmak üzere iki kola ayrılan sağ girişte aktif oluşumlar devam ediyor. Sol kol ise küçük olduğundan pasif mağara konumunda bulunuyor.


Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA