• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Böylesi Türk siyasi tarihinde yok!
03 Nisan 2014 Perşembe 12:29

Böylesi Türk siyasi tarihinde yok!

CHP Turgutlu Belediye Başkan adayı, seçimi kazanan MHP'li Başkan Turgay Şirin'i kutladı.
Ardından Türk siyasi tarihinde benzeri görülmemiş bir karar aldığını açıkladı: "Partimin oylarını düşürdüm, zarar verdim, utanıyorum, başım dik yürüyemem, Turgutlu'dan ayrılacağım."
CHP'nin Turgulu Belediye Başkan adayı Dr. Cengiz Ulman, kaybettiği seçim sonrası yaptığı açıklamayla seçimlere damga vurdu. Seçimlerde başarılı olamamasının tek sorumlusunun kendisi olduğunu belirten Ulman sadece siyasetten değil, doğup büyüdüğü Turgutu'ludan da ayrılma kararı aldığını açıkladı. Ulman'ın girdiği tüm seçimlerden mağlup çıkmasına rağmen koltuğu bırakmayan siyasilere ders niteliği taşıyan bu tavrı diğer partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı. Yeni Asır gazetesinin haberine göre, AK Parti ve MHP'liler "Dürüst insanlar gitmemeli" derken CHP'liler yorum yapmaktan kaçındı.
PARTİME ZARAR VERDİM
Dr. Ulman, sosyal paylaşım sayfasından şu açıklamayı yazdı:
"Tüm partili dostlarım, arkadaşlarım size çok teşekkür ediyorum, o kadar candan çalıştınız ki hepinize minnettarım. Bana o kadar değer verdiniz ki; Sizi çok seviyorum. Turgutlu halkı inandığı, doğru bulduğu tercihi yaptı, hayırlı uğurlu olsun. Kazanan MHP teşkilatı ve başkanı Sayın Turgay Şirin'i kutluyorum. Asıl beni üzen, Turgutlu'da CHP'ye zarar verdim. Bu seçimde partimin oylarını düşürdüm, sizden özür diliyorum. Hiç şahsi oyum olmadığı gibi, partimin mevcut oylarını da azalttım. Seçimde 7 bin oy alan (resmi sonuçlara göre 8 bin 971) bir kişi olarak Turgutlu'da başım dik yürüyemem. Utanıyorum, bir daha partime asla zarar vermeyeceğim. Hastaneye görevime döneceğim ve en kısa sürede tayin isteyip Turgutlumdan ayrılacağım."
Turgutlu'nun başarılı başhekimi olarak tanınan Dr. Cengiz Ulman, siyasetin tahmin ettiğinden çok daha farklı bir uğraş olduğunu sandıktan çıkan sonucu gördükten sonra anladığını söyledi. Ulman, şunları söyledi:
"Turgutlu'da 11 yıl başhekimlik, 20 yıl hekimlik yaptım. Adaylık sürecinde halkıma, 'Beni klasik bir siyasetçi gibi görmeyin' dedim, kişisel oy istedim. Ancak siyasette gerçek farklıymış. Aldığım oy oranı; 'Turgutlu insanı seni doğru kişi olarak görmedi, tasvip etmedi' diyor. Ayrıca CHP'ye gönül vermiş insanlar da beni uygun görmemiştir. Sonuç olarak ben Dr. Cengiz Ulman olarak Turgutlu'ya ve CHP'ye zarar verdim.Bundan sonra siyaset yapmayı düşünmüyorum."
YÜZDE 10'U BULAMADI
Turgutlu'da,seçimi yüzde 45.41 oy alan MHP adayı Turgay Şirin kazandı. AK Parti adayı Serhat Orhan 38.18'de kalırken CHP adayı Cengiz Ulman ise 8 bin 971 oy alarak yüzde 9.53'le seçimi tamamladı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA