• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Böyle eşler baş-göz üstüne
08 Mart 2011 Salı 12:35

Böyle eşler baş-göz üstüne

Konya'nın Kulu ilçesinde yaşayan Saadet Eroğlu, 9 yıldır evli olduğu görme, işitme ve yürüme engelli eşinin adeta gözü, kulağı oldu.
 Kendisi de yürüme engelli olan Eroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi tarafından ''yılın kadını'' seçildi.
     1 yaşında geçirdiği kazanın ardından görme yetisini kaybeden Önder Eroğlu (35), 1993'de Ankara Keçiören'de, bir otobüsün çarpması sonucu sol dizini sakatladı.
     2002 yılında, yürüme engelli Saadet Eroğlu (44) ile hayatını birleştiren Önder Eroğlu, iki yıl sonra Konya'nın Kulu ilçesinde, bir inşaat çukuruna düşerek hem sağ ayağını kırdı hem de işitme duyusunu yitirdi.
     Bu kazanın ardından, görme yetisinden sonra duyma ve yürüme yetisini de kaybeden Önder Eroğlu, en büyük desteği eşi Saadet Eroğlu'ndan gördü.
     Eşini büyük bir aşkla seven Saadet Eroğlu'nu, Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi, yılın kadını seçerek ödüllendirdi.
     Saadet Eroğlu, dernek binasında düzenlenen törende, bütün imkansızlıklara rağmen eşini bir an olsun yalnız bırakmadığını, her zaman mutlu bir aile olduklarını söyledi.
     Kendisinin de yürüme engeli olduğunu belirten Eroğlu, ''Mutlu ve huzurlu bir ailemiz var. Geçimimizi eşimin özürlü maaşı ve akrabalarımızdan gelen yardımlarla sağlıyoruz'' dedi.
    
     -''ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTİYORUZ''-
    
     Engellilerin sorunlarını çözmede tek başına başarılı olamadıklarını ifade eden Saadet Eroğlu, şunları kaydetti:
     ''Engellilere tavsiyem, tek başına engelleriyle mücadele etmek yerine evlenip eşleriyle birlikte mücadele etsinler. Çünkü engellilerin, tek başına sorunlarının üstesinden gelmeleri pek kolay olmuyor. Kocamı ve beni sevgimiz ayakta tutuyor. Bizi birbirimize layık görmeseler de biz mücadele ettik.Mutluluğumuzun daha da artması için çocuk sahibi olmak istiyoruz.''
     Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Suna Yılmaz Kertel de bütün olumsuzluklara rağmen Eroğlu çiftinin hayata sımsıkı sarıldığını, geleceğe umutla baktığını söyledi.
     Engellilerin, sadece organları eksik kişiler olduğunu dile getiren Kertel, ''Asıl engelli olanlar kadınlara şiddet uygulayan, sokak ortasında canice infaz eden canavar hisli insanlardır'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA