• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BOTAŞ boru hattından yangın çıktı
23 Aralık 2012 Pazar 10:18

BOTAŞ boru hattından yangın çıktı

Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Söğütlü ve Şenköy Beldeleri yanından geçen Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'ndan yangın çıktı.
Edilen bilgilere göre; saat 21.30 sularında petrol boru hattında meydana gelen sızmanın ardından çıkan patlamayla birlikte alevler gökyüzünü sardı. Kilometrelerce uzaktan alevler görülürken, BOTAŞ çalışanları tarafından petrol akışının durdurulduğu kaydedildi. Yangın devam ederken, alevlerin gökyüzüne yükselmesi ve vatandaşların uzaktan yangını farketmesi tedirginliğe yol açtı.
Patlamanın ardından alevlerin çıktığını belirten görgü tanıkları yangının devam ettiğini belirtti. Şenköy Beldesi çıkışında akaryakıt istasyonu işleten bir görü tanığı ise "Köyden telefonlar geldi ve ‘Acaba benzinlikte bir şey mi oldu' şeklinde sordular. Bizde etrafı kontrol ettik, baktık Allah'a şükür burada bir şey yok. Sonra karakol komutanı geldi, korucular geldi, baktılar bir şey yok. Boru hattının geçtiği yerden alevleri gördük." şeklinde konuştu.
Olay yerine gelen güvenlik güçleri bölgede güvenlik önlemlerini artırırken, korucuların da yangın noktasına yakın yerlerde oldukları gözlendi.
Öte yandan yangının çıktığı noktaya 21 Temmuz'da terör örgütü mensuplarınca sabotaj yapılmıştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA