• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bosnada Mevlit Kandili coşkusu
03 Ocak 2015 Cumartesi 17:08

Bosna'da Mevlit Kandili coşkusu

Bosna Hersek'te Hazreti Muhammed'in doğum günü vesilesiyle organize edilen etkinlik, Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde öğle namazını müteakip Türk hafızların da katılımıyla gerçekleşti.

Bosna Hersek'te Hazreti Muhammed'in doğum günü vesilesiyle organize edilen etkinlik, Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde öğle namazını müteakip Türk hafızların da katılımıyla gerçekleşti.

Saraybosnalılar, Mevlit Kandili nedeniyle öğlen namazını müteakip Gazi Hüsrev Bey Camii'nde gerçekleştirilen etkinliğe büyük ilgi gösterdi. Türkiye'den Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gönderdiği hafız ve ilahi grubunun da katıldığı programda, seslendirilen Türkçe ilahiler ve okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti büyük beğeni topladı.

Türkiye'nin Saraybosna Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı'nın katıldığı programda, Saraybosna İslam Birliği Meclisi Başimamı Ferid Dautoviç konuşma yaptı.

Dautoviç, Saraybosna'da 10 yıldır Hazreti Muhammed'in doğum günü vesilesiyle çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini söyledi. Etkinliklere katılanlarının sayısının her yıl arttığını kaydeden Dautoviç, "Bu yüzden güzel etkinlikler hazırladığımızı düşünüyoruz. Bu yılki programımızı Türkiye'den gelen misafirlerimiz de zenginleştirdi. Düzenlediğimiz etkinliklerle Hazreti Muhammed'e karşı hissettiğimiz sevgiyi, onun izinde olduğumuzu gösteriyoruz" diye konuştu.

Program kapsamında Saraybosna Müftüsü Enes Lyevakoviç de kısa bir vaaz verdi.

Bosna Hersek'te her yıl Hazreti Muhammed'in doğum günü vesilesiyle düzenlenen ve hayatını anlatan "Selam ya Resulullah" programı kapsamında, yaklaşık bir ay mevlit programları, kitap tanıtımları, ilahi konserleri ve benzeri etkinlikler düzenleniyor.

Sırbistan

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da yaşayan Müslümanlar da Hazreti Muhammed'in doğum günü vesilesiyle, kentteki tek cami olan tarihi Bayraklı Camii'nde öğlen namazını müteakip düzenlenen etkinliğe katıldı.

Programda, mevlit ve ilahiler okundu, ardından Belgrad Müftüsü Muhammed Yusufspahiç vaaz verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA