• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bosnada lider güç biz olacağız
13 Ekim 2014 Pazartesi 09:31

"Bosna'da lider güç biz olacağız"

Bosna Hersek'te seçimleri kazanan SDA Genel Başkan Yardımcısı ve Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı İzzetbegoviç, "Devlet düzeyinde lider güç biz olacağız" dedi.
Bosna Hersek'teki devlet başkanlığı ve parlamento seçimlerinde, Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkan Yardımcısı Bakir İzzetbegoviç, zaferini ilan etti.
 
İzzetbegoviç, SDA Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada, oyların yüzde 75'in sayımının tamamlandığını belirterek, yaklaşık 225 bin oyla Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyeliği yarışında önde olduğunu açıkladı.
 
Seçimlerin adil ve demokratik bir atmosferde yapıldığını ifade eden İzzetbegoviç, kendisine en yakın adaydan yaklaşık 55 bin oy önde olduğunu belirtti.
 
İzzetbegoviç, "Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyeliği konusunda zaferimi ilan edebilirim. Benzer seçim sonuçları SDA için de geçerli" diye konuştu.
 
Parti olarak oyların yüzde 34'ünü aldıklarını ifade eden İzzetbegoviç, gerek Bosna Hersek Federasyonu'nda entite düzeyinde, gerekse devlet düzeyinde lider güç olacaklarını söyledi.
 
İzzetbegoviç, seçmenlere teşekkür ederek, "İyi bir iş yaptıklarını düşünüyorum" dedi.
 
SDA Genel Merkezi'nde kutlama
 
Oy kullanma işlemlerinin sona ermesinin ardından SDA Genel Merkezi önünde toplanmaya başlayan partililer, İzzetbegoviç'in Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyeliğine yeniden seçilmesini meşaleler yakarak kutladı.
 
Bu arada, ülkedeki en büyük Hırvat partisi olan Hırvat Demokratik Birliği (HDZ) Genel Başkanı Dragan Çoviç de yaptığı açıklamada, konseyin Hırvat üyeliğini kendisinin kazandığını ilan etti.
 
Seçim Komisyonu Başkanı Mikiç resmi olmayan ilk sonuçları açıkladı
 
Bosna Hersek Merkezi Seçim Komisyonu (CIK) Başkanı Styepan Mikiç, resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi üyeliği yarışında, Boşnak adaylar arasından Bakir İzzetbegoviç'in, Sırp adaylar arasından Jelyka Tsviyanoviç'in ve Hırvat adaylar arasından Dragan Çoviç'in önde olduğunu söyledi.
 
Mikiç, düzenlediği basın toplantısında, Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak, Hırvat ve Sırp üyeliği için yarışan adayların aldıkları oyları açıkladı.
 
Oyların yüzde 76.52'sinin sayımının tamamlandığını ifade eden Mikiç, bu sonuçlara göre, 194 bin 455 oy alan Demokratik Eylem Partisi (SDA) Genel Başkan Yardımcısı Bakir İzzetbegoviç'in konseyin Boşnak üyeliği için önde olduğunu, İzzetbegoviç'i 156 bin 469 oyla Daha İyi Gelecek Birliği (SBB) Genel Başkanı Fahrudin Radonçiç'in ve 88 bin 507 oyla Demokratik Cephenin (DF) adayı Emir Sulyagiç'in takip ettiğini belirtti.
 
Konseyin Sırp üyeliği için 154 bin 656 oy alan Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliğinin (SNSD) adayı Jelyka Tsviyanoviç'in önde olduğunu kaydeden Mikiç, Tsviyanoviç'i 153 bin 446 oyla Demokratik İlerleme Partisi (PDP) Genel Başkanı Mladen İvaniç'in ve 9 bin 853 oyla Adaletli Politika Partisi (SPP) Goran Zmiyanyats'ın takip ettiğini ifade etti.
 
Mikiç, konseyin Hırvat üyeliği içinse 88 bin 994 oyla Hırvat Demokratik Birliği (HDZ) Genel Başkanı Dragan Çoviç'in önde olduğunu, Çoviç'i 67 bin 948 oyla Hırvat Demokratik Birliği 1990 (HDZ 1990) Genel Başkanı Martin Raguj'un ve 10 bin 508 oyla Adalet ve Güven Partisi (SPP) Genel Başkanı Jivko Budimir'in takip ettiğini söyledi.
 
Mikiç, bugün saat 14.00'de düzenleyecekleri basın toplantısında, resmi olmayan seçim sonuçlarını açıklayacaklarını ifade etti.
 
Davutoğlu'ndan tebrik
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç'i, seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı tebrik ettiği belirtildi.
 
Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu'nun Bosna-Hersek'te yapılan seçimlerde önde çıkan Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi İzzetbegoviç'le telefonla görüştü. Davutoğlu, seçimlerdeki başarısından dolayı İzzetbegoviç'i tebrik etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA