• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bosna karıştı
08 Şubat 2014 Cumartesi 09:08

Bosna karıştı

Ukrayna'daki gösteriler devam ederken kaos Balkanlar'a sıçradı. Tuzla kentinde kamu çalışanlarının 'hak' protestoları tüm ülkeye yayıldı.

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Tuzla kentinde, kamu çalışanları tarafından başlatılan, ardından diğer kentlere sıçrayan gösteriler sırasında çoğu polis 100'den fazla kişi yaralandı.

Başkent Saraybosna'daki kanton hükümeti binası önünde toplanan yüzlerce kişi, güvenlik güçlerine doğru taş ve gözyaşartıcı gaz attı. Devlet binalarının bulunduğu alanda gerçekleştirilen gösterilerde, eylemciler Saraybosna Kantonu hükümet binası önündeki güvenlik kordonunu aşarak, hükümet binasının kapısını ve bina önündeki polis kulübesini ateşe verdi. Göstericiler, ayrıca Dışişleri Bakanlığı önünde bulunan 2 polis aracı ile bazı otomobilleri de yaktı. Göstericiler akşam saatlerinde de Saraybosna'daki Cumhurbaşkanlığı binasının giriş katını da ateşe verdi. Yangın büyümeden söndürüldü. Polise karşı direnen göstericiler, gazetecileri de tartaklayarak ekipmanlarına zarar verdi.

2 KANTONDA İSTİFA

Eylemlerin başlangıç noktası olan Tuzla kentinde yakılan kanton hükümet binasına itfaiye ekiplerinin müdahalesine göstericiler tarafından izin verilmediği için yangın akşam saatlerinde ancak söndürülebildi. Mostar'da da hükümet binası ateşi verildi. Tuzla, Saraybosna, Mostar ve Zenitsa'daki olaylar sırasında çoğu polis 100'ün üzerinde kişi yaralanırken, Bihaç, Gorajde ve Brçko kentlerindeki gösteriler nispeten sakin geçti. Bu arada, Tuzla Kantonu Hükümeti Başbakanı Sead Çavuşeviç ile Zenitsa Doboy Kantonu hükümeti ve Başbakanı Munib Hüseyinagiç görevlerinden den istifa etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA