• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bosna Hersek Başbakan Erdoğana emanet
23 Ağustos 2011 Salı 15:37

Bosna Hersek Başbakan Erdoğan'a emanet

Bosna Hersek'in eski Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviçin, vefatından 2-3 gün önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinde "Sen Osmanlı torunusun. Bosnayı önce Allaha sonra sana emanet...
 “Ahmet Yenilmez’le Meram’da İftar Sofrası” programının dünkü konukları Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Meram Belediyesi’nin kardeş şehri olan Bosna Hersek’in Hadzici Belediye Başkanı Hamdo Eyuboviç, Boşnak Entelektüel Meclisi Genel Sekreteri Emir Zlatar, Hadzici Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Dr. Osman Lohovats ve Saraybosna Devlet Televizyonu Genel Müdürü Ayet Arifi’ydi.
 
Hadzici Belediyesi ile kardeş şehir protokolü çerçevesinde işbirliğini geliştirdiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Kültürel alandaki işbirliğimizin ilk meyvesini Hadzici’ye açtığımız MERMEK kursu ile aldık. Türkçe dersi, el sanatları, çinicilik, takı ve tasarım olmak üzere 4 farklı branşta hizmet veren Bosna Hersek’teki kursumuz ilk mezunlarını vermiştir. 150 kursiyer Türkçe, 150 kursiyer de diğer branşlara katılmıştır. Sadece kültürel anlamda değil sportif olarak da işbirliğimizi geliştirmeye çalışıyoruz” dedi.
Konya’ya çok özel bir ilgi duyduklarını söyleyen Boşnak başkan Eyubovic ise, “Kardeş belediyemiz olan Meram Belediyesi tarafından açılan kurslar sayesinde ilişkilerimizi daha somut bir seviyeye taşıdık. Bu kurslarda yüzlerce gencimiz eğitim görmektedir.” diye konuştu.
“BOSNA HERSEK’İN ELİ KOLU BAĞLI”
Bosna Hersek’in siyasi durumu hakkında bilgi veren Eyubovic, “Ülkemizin yüzde 45’ini Boşnak Müslümanlar, yüzde 30’unu Sırplar ve yüzde 17’sini de Hırvatlar oluşturmaktadır. Avrupa’nın ortasındaki Müslümanları 90’lı yıllarda savaşla silmek isteyenler maalesef ülkemizin devlet yönetimini öyle bir düzenlemişler ki adeta elimiz kolumuz bağlı. Devlet yapısındaki karışıklık önümüzdeki en büyük engel” dedi.
 
Boşnak Entelektüel Meclisi Genel Sekreteri Emir Zlatar ise şöyle konuştu: “Çok geniş yelpazede çalışmalarımız sürüyor. 1995’te katliam yaşanırken Sırplar bizi ‘Boşnak’ diye değil ‘Türk’ olarak görüyorlardı. Maalesef o katliam şimdi farklı yönlerde devam ediyor.” Güçlü bir Türkiye’nin kendilerini de güçlü kılacağını kaydeden Zlatar, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Merhum Cumhurbaşkanımız Aliya İzzet Begoviç, 2003 yılında vefatından 2-3 gün önce Başbakan Erdoğan’la görüştü.  O görüşmede Erdoğan’a "Sen Osmanlı torunusun. Bosna’yı önce Allah’a sonra sana emanet ediyorum. Burayı unutma" dedi.
Hadzici Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Dr. Osman Lohovats ile Saraybosna Devlet Televizyonu Genel Müdürü Ayet Arifi de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Programın sonunda Hadzici Belediye Başkanı Eyubovic, Bosna Hersek’li kursiyerler tarafından yapılan tabloyu Başkan Kalaycı’ya hediye etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA