• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Boş vakitlerinde resim yapıyor
28 Ekim 2012 Pazar 18:30

Boş vakitlerinde resim yapıyor

Konya'daki bir caminin imamı olan ve namaz vakitleri dışında kalan zamanını resim yaparak değerlendiren Muhsin Kaleli (49), kara kalem, pastel ve 100'ün üzerindeki yağlı boya çalışmalarını...
Konya'daki bir caminin imamı olan ve namaz vakitleri dışında kalan zamanını resim yaparak değerlendiren Muhsin Kaleli (49), kara kalem, pastel ve 100'ün üzerindeki yağlı boya çalışmalarını yurt içi ve dışında sergilemek için destek bekliyor.
     Meram Yorgancı Camisi'nde imamlık yapan Kaleli, küçük yaşlardan beri resim sanatına ilgi duyduğunu söyledi.
     İmam hatip lisesinde okurken yaptığı resimlerin okulun duvar gazetelerinde uzun süre asılı kaldığını belirten Kaleli, ''İmamlığa başladıktan sonra boş zamanlarımda resim yapmaya başladım. İnsan bir uğraş arıyor, bir şeyler üretebilmek istiyor. Ben de resim yapmaya başladım'' dedi.
     Konya'ya tayininin çıkmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde Azeri ressam İbrahim Rzayev'den eğitim almaya başladığını ifade eden Kaleli, resim yaparak mutlu olduğunu dile getirdi.
     Kaleli, Rzayev'den önce kara kalem, desen, pastel ve yağlı boya dersleri de aldığını belirterek, bu eğitimlerin ardından 2010'da Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde ilk resim sergisini açtığını aktardı.
     Daha önce İnce Minareli Medrese'de de resim sergisi açtığını anlatan Kaleli, Rzayev'in ülkesine dönmesi üzerine geçen yıl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde resim dersi vermeye başladığını ifade etti.
     Kaleli, diğer meslektaşlarına da sanatla uğraşmaları tavsiyesinde bulunarak, ''Sanatla uğraşan insanın dünyaya diğer insanlardan daha farklı baktığına inanıyorum. Diğer arkadaşlara da sanatın herhangi bir dalıyla ilgilenmelerini tavsiye ediyorum. Sanatla uğraşırlarsa kendilerini daha rahat ve huzurlu hissedeceklerdir'' diye konuştu.
    
     -Selçuklu eserlerini resmediyor-
    
     Çalışmalarında genellikle tarihi ve kültürel eser üzerine yoğunlaştığını, bugünlerde ''Konya'daki Selçuklu Eserleri'' üzerine çalıştığını dile getiren Kaleli, 800 yıllık eserleri resme dönüştürerek önemli bir çalışmaya imza attığına inandığını söyledi.
     Bugüne kadar ikisi kişisel olmak üzere 12 sergide eserlerinin sergilendiğine dikkati çeken Kaleli, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Konya'daki Selçuklu Eserleri çalışmasını tamamladıktan sonra Konya'da bir sergi daha açacağım. Daha sonra diğer illerde de sergi açmayı düşünüyorum. Hatta sponsor bulabilirsek yurt dışında da sergiler açmayı düşünüyorum. Çalışmalarımı; tarihi, kültürel değerlerimizi dünyaya tanıtma amacıyla yapıyorum. Bu sergileri açabilmek için kurum ve kuruluşlardan destek bekliyorum.''
    
     -Cemaat de destek veriyor-
    
     Kaleli, görev yaptığı caminin cemaatinin de her zaman kendisine destek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     ''Çalışmalarımı namaz aralarında yapıyorum. Çoğu zaman çalışmalarım gece yarılarına kadar devam ediyor. İbadetlerimizle sanat, birbirini engelleyici değiller. Resimlerimi yaparken Allah'ın ''musavvir'' (varlıklara şekil ve suret veren) sıfatından etkilendim. Allah canlı cansız yarattığı her şeye bir şekil, renk ve koku vermiş, bunlar hep bana ilham kaynağı olmuştur. Allah'ın verdiği bu zamanı değerlendirmemiz, boşa zaman geçirmememiz gerekiyor. Herkes elinden ne geliyorsa onu yapmaya gayret etmeli. Aileme ve cemaatime çok teşekkür ediyorum. Açtığım sergilere hep geldiler, bana destek verdiler.''
     Cami cemaatindekiler de imamın, resim sanatıyla ilgilenmesinden gurur duyduklarını dile getirerek, ''Cami cemaati olarak hocamızı hem destekliyor hem de onunla gurur duyuyoruz. Allah muvaffak etsin. Başarılar diliyoruz'' ifadesini kullandılar.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA