• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Borcunu tahsil edemeyince...
06 Eylül 2009 Pazar 18:59

Borcunu tahsil edemeyince...

Konya'da, kendisine 10 bin TL borcu olan boyacıdan parasını alamayan bir kişi, tahsilatı mafyaya yaptırmak istedi.
Konya'da, kendisine 10 bin TL borcu olan boyacıdan parasını alamayan bir kişi, tahsilatı mafyaya yaptırmak istedi. Ödemeyi yapamayan boyacıyı komalık eden çete, polis ekipleri tarafından düzenlenen baskınla yakalandı.

İddiaya göre, Konya'da boya satan Muhammer D. (35), Ömer T. (41) ile iş yaptıktan sonra 10 bin TL borcu kaldı. İşleri iyi gitmemesi üzerine borcunu ödeyemeyen Muhammer D, parayı verecek durumda olmadığını söyledi. Bunun üzerine Ömer T, parasını tahsil edebilmek için Celal U.'nun (30) liderliğini yaptığı mafya ile anlaştı.

Tahsilatın bir kısmını almak şartıyla işi kabul eden Celal U., arkadaşları M.A, C.Ç. (37), Ç.A. (30) ile bir araya geldi. Ömer T.'den adresi alan mafya, Muhammer D'nin işyerini bastı. Çete üyeleri, Muhammer D'yi dükkandan zorla alarak, arabaya bindirdi ve boş bir binaya götürdü. Burada para isteyen çete üyeleri, istediklerini alamayınca Muhammer D'yi komalık olana kadar dövdü. Yaralı adama 12 bin TL tutarında bir senet imzalatan 4 kişi, yarın parayı tahsil etmek için geleceklerini söyledi.

Hastaneye kaldırılan Muhammer D., kendisine geldikten sonra durumu polise anlattı. Olay üzerine hemen harekete geçen Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Ekipler, Muhammer D. aracılığı ile mafyayı aradı. Paranın hazır olduğunu söyleyen Muhammer D. buluşma yerini söyledi. Gerekli hazırlıkları tamamlayan ekipler, Konya merkez Karatay ilçesinde bir noktaya gelen çete üyelerine baskın düzenledi. Celal U., M.A, C.Ç. ve Ç.A. yapılan operasyonla yakaladı. Ömer T.'nin adresini belirleyen ekipler, şahsı azmettirici olmaktan gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 5 kişi, sorgularının ardından Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şahıslar, kontrolün ardından tekrar emniyete götürüldü. Şahısların adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA