• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Borçların yapılandırılmasında son 1 hafta
24 Mayıs 2011 Salı 17:23

Borçların yapılandırılmasında son 1 hafta

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Torba Yasası ile birlikte vergi ve prim borçlarının da aralarında bulunduğu kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında..

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), Torba Yasası ile birlikte vergi ve prim borçlarının da aralarında bulunduğu kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında son bir haftaya gelindiği uyarısında bulundu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan SMMMO Başkanı İsmail Turan, “Kamu oyununda bildiği gibi Torba Yasa ile birlikte Vergi ve prim borçlarının da aralarında bulunduğu kamu alacaklarına ödeme kolaylığı getirilmiştir. Kanunun ilk yayınlandığı tarihten itibaren ise başvurular 2 Mayıs'ta sona ermekteydi. Daha sonra ise Bakanlar Kurulu'nun 30 Nisan 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kararı ile başvuru süresi 1 ay daha uzatılmıştır. Bu kapsamda son uzatılan tarihten sonra 6111 sayılı Kanunun Maliye Bakanlığına, Gümrük Müsteşarlığına, İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Bağlı Tahsil Dairelerince Takip Edilen Amme Alacakları ile Belediyelerin ve Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin Bazı Alacaklarına İlişkin hükümleri içeren ikinci, Sosyal Güvenlik Kurumuna Bağlı Tahsil Dairelerince Takip Edilen Alacaklara İlişkin hükümleri içeren üçüncü ve çeşitli ortak hükümleri içeren dördüncü kısımlarında yer alan başvuru Süreleri'nin bitimine 1 hafta kalmıştır" dedi. Borçlu olan vatandaşlarımızın bu konuda son derece hassasiyetle davranarak birikmiş borçlarını bir an önce yapılandırması kendilerine ekonomik olarak fayda sağlayacaktır diyen Turan, "Ayrıca matrah artırımı yapan mükelleflerimiz geçmiş dönem olan 2006-2009 yılları arasında da herhangi bir incelemeye tabi olmayacaklardır. Konya SMMM Odası olarak gerek torba yasa ile ilgili gerek güncel gelişen ekonomik olaylarla ilgili eğitim seminerlerimizi başarıyla tamamladık. Önümüzdeki dönemlerde de güncel konuları kapsayan eğitim faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA