• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bombayı koyduran Mahmut Yılbaş
02 Temmuz 2012 Pazartesi 20:20

Bombayı koyduran Mahmut Yılbaş

Konyada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 1995 yılında görev yaptığı üniversitedeki odasına konulan bombanın, dönemin valisi tarafından koydurulduğunu iddia etti.
Konya’da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 1995 yılında görev yaptığı üniversitedeki odasına konulan bombanın, dönemin valisi tarafından koydurulduğunu iddia etti. O Valinin Mahmut Yılbaş olduğu öğrenildi
 
ODAMA BOMBA KOYULDU

"1995’te benim üniversitemdeki odama bomba konuldu. Kısa bir süre ile yiyecek ekmeğimiz varmış ki bir şey olmadı. Günlerce ben kriminal laboratuarı aradım ne oldu diye. En sonunda yetkililer bana, boşuna üstüne gitme zarar görürsün dediler. Nedir bunun adı? Siz bunu nasıl izah ediyorsunuz?
 
ODANIZDAKİ BOMBAYI VALİ KOYDURMUŞ
 
Sonra dönemin emniyet müdürü geldi, bana dedi ki, ilk kez burada söylüyorum. ‘Vallahi dedi ki, sayın hocam ben ne diyeceğimi şaşırmış durumdayım. Sizin odanızdaki bombayı vali koydurmuş’ dedi. Türkiye bunları yaşadı dolayısıyla terörün nereden çıkacağı nereden geleceği belli olmayan bir tarafı var. Hangi taşın altından çıkacağı belli değil. Adam mayın döşüyor yola, sen geçerken uzaktan kumandayla patlatıyor. Terörle mücadele devam edecek. Terör silah bırakmadığı sürece bizim elimizi kolumuzu bağlayıp oturmamız mümkün değil”
 
KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL
 
Basın mensuplarının terör sorununun çözümün konusundaki soru üzerine Çelik, “Geçmişte terör ile mücadelede başarılı olamamamızın temel sebepleri var. Devlet içerindeki çeteleşmeler, devlet gücünü kullanarak illegal faaliyet yapan terör mekanizmaları ki bugün Ergenekon olarak karşımızdadır. Maalesef kimin eli kimin cebinde belli değildir." dedi.
 
İŞTE O VALİ
 
Hüseyin Çelik'in 1995 yılında Van'da bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyken dönemin valisinin Mahmut Yılbaş olduğu biliniyor.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA