• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bombalı saldırıya 4 gözaltı
22 Ağustos 2012 Çarşamba 10:08

Bombalı saldırıya 4 gözaltı

Başbakan Yardımcısı Atalay, 9 kişinin yaşamını yitirdiği Gaziantep'teki patlamada, bomba yüklü aracın olay yerine çekiciyle getirildiğini bildirdi.Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.
Terör saldırısının ardından Gaziantep'e giden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gazetecilere açıklama yaptı.
Bomba yüklü araçla ilgili bilgi veren Atalay, şunları kaydetti:
''Bir çalıntı araç, çalıntı aracın içinde güçlendirilmiş patlayıcı... Araç, uzaktan çekiciyle getiriliyor, dün Gaziantep'e giriş yapıyor ve patlamadan 4 dakika önce de olay yerine çekiciden indirilmiş oluyor. Çekicinin şoförü biliniyor. Aracın nerelerde çalındığı, hangi plakayla nerelerde olduğu hepsini arkadaşlarımız tespit etti, değerlendiriliyor. Olayın aydınlatılmasıyla ilgili alınan mesafe çok hızlıdır.''
Ölenlerden 4'ü çocuk
Saldırıdan hemen sonra 8 olan ölü sayısının bu sabah hastanede tedavi gören 12 yaşındaki bir kız çocuğunun da hayatını kaybetmesiyle 9'a yükseldiğini ifade eden Atalay, 69 yaralıdan 17'sinin halen hastanelerde tedavi edildiğini söyledi.
Atalay, hayatını kaybeden vatandaşlardan 1'inin kadın, 4'ünün 1,5, 4, 11 ve 12 yaşlarında çocuklar olduğunu kaydetti.
Saldırının şehrin en yoğun caddelerinden birinde, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 30 metre mesafede gerçekleştirildiğini hatırlatan Atalay, saldırının asıl hedefinin İlçe Emniyet Müdürlüğü olduğunu belirtti.
Ciddi koordinasyon var
Büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin varlığından rahatsız olan çok fazla unsur bulunduğunu vurgulayan Atalay, "Çekici şoförüyle yapılan görüşmelerde birçok şey var aracın çalınmasından itibaren. Aracın çalınması, gittiği yerlere kadar birçok bilgi var. Devletin bütün kurumları arasında, hiçbir zaman olmadığı kadar ciddi bir koordinasyon var, güven var, paylaşım var'' diye konuştu.
Şanlıurfa'da 4 gözaltı
Bombalı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Şanlıurfa'da 4 kişi gözaltına alındı.
Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Yaralıları ziyaret
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, patlamada yaralananları hastanede ziyaret etti.
Cenaze töreni
Beşir Atalay, Fatma Şahin ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin bombalı saldırıda hayatını kaybeden Sena Büyükkonuk'un cenaze törenine katıldı.
Üzerinde gelinlik bulunan kızının tabutuna sarılarak ağlayan anne Tülay Büyükkonuk, boynundaki Türk bayrağını da tabutun üzerine bırakıp öptü. Bakan Fatma Şahin'in de teselli etmeye çalıştığı anne Tülay Büyükkonuk'la gözyaşı döktüğü görüldü.
Törene katılan bir grup da tekbir getirerek terör örgütü aleyhine bir süre slogan attı. Daha sonra cenaze aracına konulan Sena'nın cenazesi, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.
Bayram izninde şehit oldu
Ölenler arasında Şırnak'ta vatani görevini yapan ve Ramazan Bayramı dolayısıyla birliğinden izin alıp Gaziantep'e gelen 21 yaşındaki Onur Fikret Aker'in de olduğu öğrenildi. Aker'le birlikte eşi Duygu ile ve 1 yaşındaki kızı Almina da patlamada hayatını kaybetti.
Saldırıda hayatını kaybeden 9 kişinin kimlikleri şöyle:
''Onur Fikret Aker (21), Almina Melisa Aker (1), Duygu Aker (21), Sema Büyükkoruk (12), Süleyman Alkan (3), Sevgi Gülperi İnanç (11), Davut Adak (31), Fatih Canbaş (48) ve İsmail Daler'in (30).''
Olay yerinde beton çivileri
Olay yerinde sabahın erken saatlerinde temizlik başladı. Belediye ekiplerince yerler süpürülürken, olay yerinde çok sayıda ''beton çivisi'' diye tabir edilen kalın çiviler bulunduğu görüldü.
Patlamanın ardından çok sayıda araç, ev ve iş yerinin zarar gördüğü Korutürk Caddesi'nde zarar gören araçlar, Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından otoparklara çekildi.
Cadde, yapılan temizlikle cam kırıklarından büyük oranda arındırıldı.
Korutürk Caddesi'ndeki 3 ATM'nin de kullanılamaz durumda olduğu görüldü. ATM'ler olay yerine çağrılan vinçlerin yardımıyla kaldırıldı.
Saldırıyı protesto
Patlamanın olduğu bölgeye zaman zaman gelen gruplar, ellerindeki Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, terör örgütünü protesto etti.
Polis ekipleri, olası provokasyona karşı grupları, söz konusu bölgeden dağılmaları için sık sık uyardı.
Hasar tespit çalışmaları
Genelde 5-6 katlı binaların bulunduğu bölgede, bazı binaların en üst katlarında bile maddi hasarın oluştuğu gözlendi.
Gaziantep'te patlamanın yaşandığı, Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Korutürk Caddesi, yeniden yaya ve araç trafiğine açıldı.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA