• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bombalar çiçek ve çikolataya saklanmıştı
19 Temmuz 2012 Perşembe 12:05

'Bombalar çiçek ve çikolataya saklanmıştı'

Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) üst düzey yetkililerine göre, dün Esad'ın beyin takımından üç önemli ismin ölümüne neden olan saldırıda kullanılan patlayıcılar, çiçek saksısı ve çikolata kutusuna...

Telegraph’a konuşan ÖSO Bölge Koordinatörü Luey el Mukdad, toplantının yapıldığı yerde iki bomba olduğunu, bunlardan birinin çikolata paketine diğerinin ise odanın ortasında duran büyük bir çiçek saksısına gizlenmiş olduğunu söyledi.

Özgür Suriye Ordusu'nun Hatay'da bulunan lideri Riyad el Esad da dün patlamanın hemen ardından yaptığı açıklamada Şam'daki saldırıyı kendi güçlerinin gerçekleştirdiğini belirterek isyancıların bakanların toplandığı odaya bir bomba yerleştirdiğini öne sürmüştü.

El Mukdad, operasyonun, Esad'ın yakın çevresinde çalışan şoför ve güvenlik görevlileriyle işbirliği yapan bir grup ÖSO mensubunca gerçekleştirildiğini de ileri sürdü. Bölge Koordinatörü bombaların taraf değiştirerek rejimi yıkmak için içeriden çalışan kişiler tarafından patlatıldığını belirtti. Bu iddia, El Mokdad dışındaki bazı muhalifler tarafından tekrarlandı.

"BOMBALAR GÜNLER ÖNCESİNDEN YERLEŞTİRİLDİ"

El Mukdad'a göre suikast saldırısında kullanılan bombalardan biri 10 kilodan fazla dinamitle hazırlanmıştı, diğeriyse C4 tipi bir plastik patlayıcıydı. Patlayıcılar, toplantıdan günler önce bir köstebek tarafından salona yerleştirildi.

Patlayıcıları taşıyan şöforden bilgi aldığını söyleyen el Mukdad, toplantıyı Beşar Esad veya kardeşi Mahir'in yönettiğini de iddia etti.

Saldırının hedef alındığı toplantıda Beşar Esad'ın da bulunduğu, yaralandığı ve özel jetle Şam'dan ayrıldığı söylentileri de dün dile getirilmiş, ancak bu iddialar doğrulanamamıştı.

Patlamanın nedeni hala kesin olarak bilinmiyor. Suriyeli yetkililer şimdiye dek, bir koruma görevlisinin intihar saldırısı gerçekleştirdiği ihtimali üzerinde duruyordu.

Çatışmaların birkaç gündür yoğunlaştığı başkent Şam’da düzenlenen intihar saldırısında Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Beşar Esad’ın eniştesi Asıf Şevket ile Savunma Bakanı Davud Racha ve Devlet Başkan Yardımcısı Hasan Türkmeni ölmüştü.

Saldırıyı ÖSO ve Liva el İslam (İslam Tugayı) adlı muhalif grup tarafından üstlenilmişti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA