• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bölme çabaları din savaşına sürükler
16 Kasım 2014 Pazar 09:05

Bölme çabaları din savaşına sürükler

Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Harem-i Şerif'in zamansal ve mekansal olarak bölme çabaları aracılığıyla izlenen siyasetin, bölgedeki durumu din savaşına sürüklediği konusunda uyarıda bulunduk ve uyarıyoruz" dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kudüs'te yaşanan baskın ve ihlallerin, İsrail'in izlediği siyasetin başarısızlığını gözler önüne serdiğini belirtti.

Abbas, Filistin Bağımsızlık Bildirisi'nin 26. yıl dönümü münasebetiyle devlet televizyonunda yayınlanan ulusa sesleniş konuşmasında, Kudüs'ün tarihi izlerini silme konusunda çabalayan İsrail siyasetinin başarısızlığının ortaya çıktığını söyledi. 

Abbas, "Ultra Yahudiler tarafından Harem-i Şerif'e yönelik ardı ardına gelen baskınlar ve Haremimizi zamansal ve mekansal olarak bölme çabaları aracılığıyla izlenen siyasetin, bölgedeki durumu dini savaşa sürüklediği konusunda uyarıda bulunduk ve uyarıyoruz. Biz bunu istemiyoruz ancak böyle olması halinde olaylar söndürülemeyecek büyük bir yangına dönüşebilir" dedi. 

Abbas, işgalin sonlandırılması, Filistin devletinin kurulması, üzerinde anlaşmaya varılan adil çözüm ve mülteci meselesinin Filistin'in değişmezleri olduğunu hatırlattı.

Konuşmasında Filistin'in birliğine vurgu yapan Abbas, "Bölünmeye ve hizipçi politikaya karşıyız" diye konuştu.

Eski Filistin Devlet Başkanı Yasir Arafat, Cezayir'de sürgünde bulunduğu 15 Kasım 1988'de  FilistinBağımsızlık Bildirisi'ni ilan etmişti. "Başkenti ebediyen Kudüs olan bağımsızFilistin devletinin kurulmasını" içeren bağımsızlık ilanı, 105 ülke tarafından tanınmış, söz konusu devletlerin 70'ine Filistin büyükelçileri gönderilmişti.  

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA