• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bölge İstinaf Mahkemesi yapımına başlandı
17 Temmuz 2011 Pazar 15:27

Bölge İstinaf Mahkemesi yapımına başlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi, Adalet Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde Eski Adliyenin devri karşılığında Bölge İstinaf Mahkemesi yapımına başladı.
Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Adliye yanına Bölge İstinaf Mahkemesi yapımına başladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Eski Adliye’nin Konya Büyükşehir Belediyesi’ne devri ile ilgili Adalet Bakanlığı ile yapılan protokol çerçevesinde yapımına başlanan Bölge İstinaf Mahkemesi’nin Konya’ya hayırlı olmasını diledi.

20 bin metrekarelik bir alanda inşa edilecek Bölge İstinaf Mahkemesi’nin bodrum+3 kat olacağını vurgulayan Başkan Akyürek, ihale süresi 450 gün olan inşaatın şehrin önemli bir ihtiyacını karşılamış olacağını ifade etti.

Başkan Akyürek, yaklaşık 12 milyon TL’ye mal olacak Bölge İstinaf Mahkemesi’nin yargıdaki iş yükü sorununun çözümü açısından büyük önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

BÖLGE İSTİNAF MAHKEMELERİ

Kanuna göre toplam 5 yıla kadar olan hapis cezaları, değeri 5 bin liraya kadar olan hukuk davaları ve her türlü para cezasına ilişkin kararlar; 10 yıla kadar hapis cezası gerektiren suçlara dair beraat kararları istinaf mahkemelerinde karara bağlanacağı için Yargıtay'a gitmeyecek.

Konya Bölge İstinaf Mahkemesi, Konya, Afyon, Isparta, Burdur, Antalya, Aksaray ve Karaman illerinden sorumlu olacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA