• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bol bol su için, meyve yiyin!
19 Haziran 2009 Cuma 16:51

Bol bol su için, meyve yiyin!

Sıcak havalarda vücuttaki su kaybına karşı en etkili çözüm..
Uzmanlar, vatandaşların, sıcak havalarda aşırı aktivitelerden ve acil bir işleri olmadığı sürece belirli saatler dışında dışarıya çıkmama tavsiyesinde bulunuyor.

Doktor Cemil Er, açıklamasında, yaz sıcaklarında öncelikle vücudun sıvı kaybına dikkat edilmesinin çok önemli olduğunu ifade etti. Sıcak ve nemli havada vücutta tuz ve sıvı kaybının fazla olacağını belirten Dr. Cemil Er, sıvı kaybına karşı insanların bol bol su, meyve, meyve suyu, ayran ve karpuz tüketmesi gerektiğini söyledi.

Güneş ışınlarının direkt olarak insan vücudunu etkilediği 11.00-15.30 saatleri arası acil bir işi olmadığı sürece işyeri ve evden çıkılmaması gerektiğini belirten Er, öğle yemeklerinde de ağır ve fazla yağlı yemeklerden uzak durulması tavsiyesinde bulundu. Er, "Yaz sıcağında açık renkler, ince, pamuk, keten, bol, hafif ve havadar elbiseler giyelim. Kafamıza güneşten korumak için mutlaka şapka takalım. Alkollü ve gazlı içecekler yerine bol bol su, meyve suyu ve ayran tüketelim. Yağlı yiyecekler yemeyelim. Bunun yerine sebze ve meyve tüketelim." diye konuştu.

Öte yandan, Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre, ilçede 24 Haziran Çarşamba gününe kadar en düşük hava sıcaklığı 25, en yüksek ise 37 derece olacağı belirtildi. Nem oranı ise yüzde 55 ile 78 oranında seyredeceği ifade edildi. Sıcak ve nemli havanın artmasıyla birlikte turizm şehrinde plajlar yüzde 90 oranında dolduğu bildirildi.

Cihan

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA