• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bol bol ibadet etmeliyiz
23 Temmuz 2011 Cumartesi 16:59

'Bol bol ibadet etmeliyiz'

Ramazan ayı içerisinde yapılan umre ibadetinin 'hac' kadar sevap olduğunu aktaran Şükrü Özbuğday, bu ay içerisinde umre ibadeti yapacak olan insanların bunu fırsat bilerek bol bol dua ve ibadet...
Ramazan ayı içerisinde yapılan umre ibadetinin 'hac' kadar sevap olduğunu aktaran Şükrü Özbuğday, bu ay içerisinde umre ibadeti yapacak olan insanların bunu fırsat bilerek bol bol dua ve ibadet yapması gerektiğini belirtti
Ramazan ayı umre turlarına katılacak olan insanlar yönelik Hacıveyiszade Camii'nde 'Umre Eğitim ve İrşat Semineri' verildi. İl Müftülüğü tarafından verilen seminer iki gün sürecek. Dün gerçekleştirilen eğitim seminerinde umrecilere; umrenin teknik boyutu ve programı hakkında bilgi verildi. Bugün düzenlenecek olan seminerde ise, umrenin ibadet boyutu hakkında eğitim verilecek. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan eğitim semineri açılışında konuşan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, hac ve umrenin Allah (CC) rızası için yapılması gerektiğini belirtti. Bir yılın en kutsal ayı olan Ramazan ayında umre yapacak olan insanların çok şanslı olduğunu söyleyen Şükrü Özbuğday, "Ramazan ayı bereket ve günahlardan arınma ayıdır. Bu ay içinde umre ibadeti yapacak olan insanlar bu ayın bereketi ve günahlardan arınma sevabını çok iyi değerlendirmelidir. Rivayetlere göre Ramazan ayı içinde yapılan umre, hac ibadeti kadar sevap derler. Umreye gidecek olan insanlar bunu iyi bilerek, umre ziyaretlerini çok iyi değerlendirmelidirler. Kabe-i Muazzama'da geçirilecek olan zaman kısıtlı. Bu nedenle umreciler bir dakikalarını bile boş geçirmemeleri gerekiyor. Vakit ve nafile namazlarımızı Kabe-i Muazzama'da kılmalıyız" dedi.
'AMACIMIZ YARADANIMIZIN RIZASINI KAZANMAK OLMALI'
Umre ibadetinin Allah (CC) rızasını kazanmak için yapılması gerektiğini dile getiren Özbuğday, "Umre ziyaretinde niyetimizin halis olması gerekiyor. Amacımız yaratanımız Allah (CC)'ın rızasını kazanmak olmalıdır. Umre ve diğer ibadetlerde en büyük kaide budur. Yaratanımız bazı zamanlarda ve yerlerde yapılan dua ve ibadetlere çok sevap veriyor. Bu yerlerden bir tanesi Kabe'dir. Sevabın çokça verildiği zamanlardan bir tanesi de Ramazan ayıdır. Umreciler sevabın çok olduğu bir zamanda, sevabın çokça verildiği Kabe ziyareti yapacaklar. Bunu fırsat bilerek Allah'a (CC) bol bol dua ve ibadet yapmalıyız" diye konuştu. Kabe-i Muazzama'nın dünyanın en kutsal mekanı olduğunu da vurgulayan İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, "Dünyanın ilk mabedi Kabe-i Muazzama'dır. Allah'ın (CC) ilk ibadet hanesidir. Müslümanların buraya ömürlerinde bir defa ziyaret etmesi mezhebimize göre sünnettir. Bazı mesheblere göre ömürde bir defa Kabe-i Muazzama'yı ziyaret etmek farzdır. Ben kutsal Ramazan ayında, umre ibadetini yerine getirecek olan insanların bunu iyi değerlendirmelerini diliyorum" dedi.
İl Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın konuşması sonrası Hac ve Umre İşleri Müdürü Yusuf Arıkan, umrecilere ziyaret programı ve teknik konular hakkında bilgi verdi. Umreciler bugün saat 09.00'da Hacıveyiszade Camii'nde tekrardan bir araya gelmek üzere ayrıldı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA