• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Boğazında sülük ile bir hafta yaşadı
08 Eylül 2011 Perşembe 09:34

Boğazında sülük ile bir hafta yaşadı

Batman'da dereden su içerken boğazına kaçan sülük ile 1 hafta yaşayan 19 yaşındaki İbrahim Ekinci yapılan ameliyat ile boğazındaki sülükten kurtuldu

Batman merkeze bağlı Kesiktaş Köyü'nde ikamet eden İbrahim Ekinci Boğaz ağrısı, tükürüğünde kanama şikayeti ile doktora başvurdu. Ekinci'nin yapılan kontrollerinde boğazında sülük tespit edildi.

Özel Batman Yaşam Hastanesi'nde yapılan ameliyat ile Ekinci'nin boğazında bulunan sülük çıkarıldı. İkamet ettiği köyün yakınlarında bulunan dereden akşam saatlerinde su içtiğini belirten İbrahim Ekinci, karanlık olması nedeni ile suda bulunan sülüğü fark etmeyerek yuttuğunu, suyu içtikten hemen sonra boğazında rahatsızlık hissettiğini 1 hafta beklemenin ardından doktora gittiğini söyledi.

Ekinci, "Tükürdüğümde de boğazımdan kan geliyordu. Ayrıca nefes darlığı çekiyordum. Ses tonumda da değişikler oluştu. Şikayetlerim artınca doktora başvurdum" dedi. İbrahim Ekinci'nin ameliyatını gerçekleştiren Yaşam Hastanesi doktorlarından K.B.B Uzmanı Op. Dr. Hayati Şavk, sülüğü hastanın ses tellerine yapışmış halde bulduklarını belirterek, "Yaptığımız endoskopik tetkiklerde hastanın boğazında sülük tespit ettik ve hemen ameliyata almaya karar verdik. Ameliyat 5 dakika sürdü. Sülük hastanın ses tellerine yapışmıştı. Onu çıkarttık" diye konuştu.

Bu tür vakaların büyük risk oluşturduğunu, hatta hastanın ölümüne de sebebiyet verebileceğini ifade eden Şavk, "Batman'da daha önce de böyle durumla karşılaştım. 42 yaşındaki bir hastayı kaybettik. Çünkü hastaneye çok geç getirilmişti. Hastaneye geldiğinde zaten hastayı kaybetmiştik" ifadelerini kullandı.

Vatandaşları bu tür durumlara karşı uyaran Şavk, boğaza kaçan sülüklerin son derece tehlikeli olduğunu, buraya yerleşen sülüklerin kan emerek şiştiğini bununda nefesi tıkadığını belirterek vatandaşlardan özellikle yaz aylarında dere, göl gibi alanlarda yüzmemelerini istedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA