• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Böcek koyanlar 19 kişi
18 Mart 2014 Salı 09:28

Böcek koyanlar 19 kişi

Beşir Atalay, farklı illerden 19 Emniyet mensubunun teşkilatla ilişkilerinin kesileceğini, ardından da bu kişilere dava açılacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konutuna böcek konulması olayıyla ilgili 19 kişinin tespit edildiğini belirterek, 'Bunların emniyet teşkilatıyla ilişkilerinin kesilmesi için idari işlem sürüyor, ondan sonra da dava başlayacak' dedi.Atalay, A Haber'de katıldığı 'Özel Röportaj' programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

ÇOK SORUŞTURMA OLACAK

Paralel yapıya ilişkin çok soruşturma açılacağını belirten Atalay, 'O milyonlarca dinleme kararlarını hangi hakimler böyle incelemeden verdiler? Bu kadar insanımızın hayatına nasıl girdiler? İnsanımızı adeta dinlenme hastası haline getirdiler. Devletin en dinlenemez kriptolu telefonlarını, en mahrem konularının, devlet sırlarının konuşulduğu telefonları dinlediler. Bunlar casusluk. Şu anda çok geniş bir çalışma var.' dedi.

YURT DIŞI BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Başbakan'ın konutuna dinleme cihazı koyanların da tespit edildiğini belirten Atalay, '19 kişi değişik ilde, yurt dışında olanlar da var. Bunların emniyet teşkilatıyla ilişkilerinin kesilmesi için idari işlem sürüyor, ondan sonra da dava başlayacak. Ama ayrıca bunun dışında pek çok yerde çalışma var. O yüzbinlerce dinleme kararını, hiçbir gerekçe olmadan veren hakimler de dahil, bunlar masaya yatırılacak. Özellikle 2011'in ikinci yarısından itibaren, 2012 ve 2013'te çok fecaat şeyler yapılmış.' şeklinde konuştu.

İKTİDARA SAVAŞ AÇTILAR

Gülen örgütünün bugünkü geldiği noktaya dikkat çeken Atalay, şöyle devam etti: 'Dini hizmet verdiğini deklare eden, bu yönde olduğu ifade edilen bir cemaat, böyle bir iktidara savaş açıyor, komplo kuruyor, darbe teşebbüsü, 17 Aralık'ı, 25 Aralık'ı yapıyor. Sanki istihbarat örgütü gibi zaten, herkesle, hepimizle ilgili iftiralar yayınlıyor, ses tapeleri, montajlar, görüntüler vesaire... Şu anda CHP ile ittifak içinde.'

Dini değil siyasi lider

'Fethullah Gülen'in bir gazetede yayımlanan röportajı hakkında ne düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine Atalay, 'Baktığınızda tabi artık bir dini otorite veya bir grubun dini lideri yok. Bu günkü gazeteyi de söylüyorum, bundan önceki o lanet seansını, daha önce yapılanları, telefon konuşmalarını, hepsini bir araya getirdiğimizde ortada bir siyasi liderlik var artık. Onlar her ne kadar öyle deseler de orada, kendilerinin şu anda yaptıkları' yanıtını verdi.Atalay, 'Bütün bunları millet çok iyi takip ediyor ve Başbakanımızın ifadesiyle bu bir örgüt. Emniyet teşkilatı içinde, yargıda vesaire halen devam ediyor. Pek çok şey yapıyorlar, güvenilirliği kalmadı. Ve toplumda artık gelişme alanı bitmiştir' dedi.

GÜLEN HAKAN FİDAN'LA GÖRÜŞMEDİ

Atalay, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın Gülen'le görüştüğüne ilişkin bir iddialar üzerine ise, 'Böyle bir bilgi bende yok, onu kesin söylüyorum' yanıtını verdi. AK Parti'nin oy oranının sorulması üzerine Atalay, 'Yüzde 49.2 yerel seçim, yüzde 49.7 genel seçim. Bir anlamda yüzde 50. Önümüze çıkan bu' cevabını verdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA