• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BMden Suriyeli mültecilere destek çağrısı
21 Eylül 2015 Pazartesi 09:32

BM'den Suriyeli mültecilere destek çağrısı

BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü O'Brien, "Uluslararası toplum, Türkiye ve Ürdün üzerinde mültecilerin artan sayısı nedeniyle oluşan büyük yükü hafifletmeye çalışmalıdır" dedi.

BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, uluslararası toplumu Türkiye ve Ürdün'ün üzerindeki Suriyeli sığınmacı yükünü hafifletmeye çağırdı.

Ürdün'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında başkent Amman'da basın toplantısı düzenleyen O'Brien "Uluslararası toplum Türkiye ve Ürdün ile gerçek bir ortaklık kurarak mültecilerin artan sayısı nedeniyle üzerilerinde oluşan büyük yükü hafifletmeye çalışmalıdır" dedi.

O'Brien, Gaziantep'e son olarak yaptığı ziyarette Türk hükümetince sığınmacılara yapılan cömert yardımları gördüğünü, Ürdün'ün de Suriyeli sığınmacılar konusunda sunduğu yardımlarla uluslararası toplumun merkezi bir ortağı olduğunu vurguladı.

Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması için toplanan tüm fonların 2015 yılı ihtiyacının yalnızca yüzde 38'lik bir kısmına denk geldiğini belirten O'Brien, dünya ülkelerini özellikle Ürdün'deki Suriyelilere destek olmaya çağırdı.

Ürdün'de resmi rakamlara göre 1 milyon 400 bini aşkın Suriyeli  bulunuyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA