• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BM Suriyeliler için ofis açtı
02 Temmuz 2013 Salı 15:02

BM Suriyeliler için ofis açtı

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay'a yerleştirilen Suriyelilere yönelik ofis açtı.

Birleşmiş Milletler (BM) Yüksek Komiserliği, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay'a yerleştirilen Suriyelilere yönelik ofis açtı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, BM Yüksek Komiserliği Gaziantep Koruma Sorumlusu Christina Goyer ve BM görevlisi Sultan Öztürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Binici'yi ziyaret etti.

Goyer, ziyarette, BM olarak sadece Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay'daki Suriyelilerle ilgilenmek üzere ofis açtıklarını belirtti.

Türkiye'deki kampların Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) yönetildiğini vurgulayan Goyer, çadır ve konteyner kentlerin güzel hazırlandığını ve insanların çok fazla şeye ihtiyacı kalmadığını aktardı.

BM olarak bölgedeki çalışmalara teknik destekte bulunduklarını belirten Goyer, şunları kaydetti:

"Kamplarda neyin yolunda gidip gitmediğini belirlemek için devreye girdik. Teknik desteğin yanı sıra buzdolabı ve çamaşır makinesi ile kış mevsimi için battaniye gibi materyaller sağlandı. Şehirde yaşayan mülteciler muhtelif yerlerde dağınk bulunduğu için onlara yardım yapmak kamp ortamından daha zor oluyor. Bu nedenle onların eksikliğini görebilmek için Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu ve AFAD ile çalışma başlattık. Şu anda haritalandırma yapmaya çalışıyoruz."

Yardımların devam edeceğini belirten Goyer, "Karşımızda Suriyelileri cömertlikle karşılayan ve açık sınır uygulayan bir Türkiye var" değerlendirmesinde bulundu.

"Türkiye kapasitesi büyük bir ülke"

Gaziantep’in Suriyeliler için bir cazibe merkezi olduğunu ve gelen insan sayısının da giderek arttığına dikkati çeken Goyer, yapılması gereken hedef ve alanları belirlenmeye çalıştıklarını anlattı.

Türk Hükümeti'nin açık sınır politikasının devam edeceğini aktaran Goyer, "Biz de bu politikayı destekliyoruz. Lübnan ve Ürdün'e yardım fonları sağlanıyor. Uluslararası gözlükten bakınca kapasitesi dar ülkelere yardım çok oluyor. Türkiye ise kapasitesi büyük bir ülke" ifadelerini kullandı.

Binici de BM'nin mültecilerin kayıt altına alınma çalışmalarına destek vermesi gerektiğini ifade etti. En büyük endişelerinin Dakka'dan yola çıkan ve Türkiye'ye gelen bir kafilenin olduğu yönündeki bilgiler olduğunu kaydeden Binici, "Esed güçleri Halep'e girerse oradan da kaçan birçok kişi buraya gelir. Vali yardımcımızın başkanlığında bir komisyon kurduk. Önümüzdeki günlerde çıkacak olası sorunları bertaraf etmek için çalışma yapıyoruz. Önümüz kış ve giyecek, barınma, yiyecek, ısınma ihtiyaçlarını şimdiden halletmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA