• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BM Fellucede mahsur kalan 50 bin sivilin korunmasını istedi
26 Mayıs 2016 Perşembe 23:54

BM Felluce'de mahsur kalan 50 bin sivilin korunmasını istedi

BM DAEŞ'ten kurtarmak için operasyon başlatılan Felluce'de 50 bin sivilin mahsur kaldığını bildirerek, kentteki sivillerin korunması çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) DAEŞ'ten kurtarmak için operasyon başlatılan Felluce'de 50 bin sivilin mahsur kaldığını bildirerek, kentteki sivillerin korunması çağrısı yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, BM Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, Felluce'nin kurtarılması için başlatılan operasyonda tüm taraflardan sivillerin ve kentin altyapısının korunması için gereken önlemleri almasını istedi.

Taraflara uluslararası insancıl hukuk ve insan haklarına uyma çağrısı yapan Kubis, Felluce'den ayrılmak isteyen sivillere de güvenli şekilde tahliye imkanı sunulmasını talep etti.

BM Irak İnsani İşler Koordinatörü Lise Grande de yaptığı açıklamada, kentteki çatışmalardan kaçmak isteyen sivillerin buna imkan bulamadığını, 22 Mayıs'tan bu yana kentten çıkabilen sivil sayısının 800 olduğunu ifade etti.

Şehir merkezinde mahsur kalan sivillerin büyük risk altında olduğunu belirten Grande, Felluce'de en az 50 bin sivilin çok kötü şartlar altında hayatta kalmaya çalıştığını kaydetti.

Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Iraklı güçlere hava desteği sağlıyor. Irak yönetimi, Felluce'yi alıp ardından DAEŞ'in ülkedeki ana karargahı olan Musul'u kurtarmayı amaçlıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA