• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bizim için seçim tarihi önemli değil
31 Ağustos 2012 Cuma 21:58

'Bizim için seçim tarihi önemli değil'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, "Mutabakat noktasında diğer partiler olumlu bakarlarsa yerel seçimleri 6 ay öne alabiliriz" dedi.
AK Parti Giresun İl Başkanlığını ziyaret eden Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti iktidarının 10 yıllık süreç içerisinde Türkiye'ye çok önemli hizmetler yaptığını anlattı.
AK Parti iktidarının Türkiye ile birlikte büyüdüğünü ifade eden Tanrıverdi, her seçim oylarını artırarak yollarına devam ettiklerini belirtti.
Yerel seçimlerin olağan koşullarda 2014 Mart ayında yapılacağını kaydeden Tanrıverdi, olumsuz kış şartları nedeniyle geçen yerel seçimlerde Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğünü hatırlattı.
Tanrıverdi, bu olumsuzluklar sonucunda o günkü  şartlarda ve sonrasında, 'kış şartlarında seçim yapılması çok uygun olmuyor son baharda seçim yapılmalı' gibi değerlendirmeler yapıldığını belirterek, ''Öyle inanıyorum ki diğer siyasi partilerde bu noktada görüşlerini yavaş yavaş ortaya koymaktalar. Bu seçimler 2014'te yapılması gereken yerel seçimler, büyük bir ihtimalle kimi partilerin açıklamasından da anlıyoruz ki son bahara kaydırılacaktır. Bu anlamda bizim için seçimin tarihi çok önemli değil. Çünkü biz seçim için değil gelecek nesiller için çalışıyoruz'' diye konuştu.
Her zaman seçime hazır olduklarını vurgulayan Tanrıverdi, şunları kaydetti:
''Bu yerel seçimin öne alınabilmesi için anayasa değişikliği yapılması gerekir. Anayasa değişikliği için de '367 garabeti' durduğu için oy gerekmektedir. Sayısal çoğunluğumuz olduğu halde seçimi öne alma imkanımız yoktur. O açıdan meclis içerisinde bir mutabakat sağlanırsa ve meclis içindeki diğer partilerde bu noktada görüş birliğine varırlarsa o zaman anayasa değişikliği ile seçimlerin öne alınması mümkün olacaktır. Mutabakat noktasında diğer partiler olumlu bakarlarsa yerel seçimleri 6 ay öne alabiliriz.''
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA